E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRamazan Bayramı sonrası normalleşme sinyali---

Ramazan Bayramı sonrası normalleşme sinyali

Ramazan Bayramı sonrası normalleşme sinyali
19 Nisan 2020 - 09:35 borsagundem.com

Bakan Koca’nın vaka sayısı takvimine göre eğer bir dalgalanma olmazsa, Ramazan Bayramı’ndan sonra kademeli olarak normalleşme gündeme gelecek. Haziran başında her il için farklı uygulamaya gidilecek.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, önceki gün yaptığı açıklamalarla umutları yeşertti. Vatandaşların tedbirlere sıkı sıkıya uyduğu takdirde 7 hafta sonra düşüşlerin yaşanacağına dikkat çeken Koca’nın çizdiği bu takvimle ilgili de planlama yapıldığı öğrenildi. Ancak önümüzdeki iki hafta çıkacak verilerin çok önemli olduğu, yeni mücadele takviminin buna göre oluşacağı belirtiliyor.

İKİ HAFTA KRİTİK

Hürriyet'ten Nuray Babacan'ın haberine göre, toplantılarda, önümüzdeki iki haftalık ve bir aylık süreçlere ilişkin değerlendirmeler yapıldı. Alınan kararların uygulaması konusunda sıkıntının sürdüğü, sosyal mesafe ve sokağa çıkmama konusunda ihlaller yaşandığı ifade edildi. Toplantılarda, önümüzdeki bir haftanın kritik olduğu, iki haftalık verilerin de sonraki süreçle ilgili planlamaları belirleyeceği kaydedildi. Buna göre, her ilin pik noktasının farklı tarihlerde gerçekleşmesi bekleniyor. Sokağa çıkma yasağının hafta sonu ile sınırlı kalması veya daha da genişletilmesine bu verilerin çıkmasından sonra karar verilecek.

HER İLE FARKLI UYGULAMA

İstanbul’da plato noktasına yaklaşıldığı, Ankara ve İzmir’in henüz bu noktadan uzak olduğu belirlendi. Ankara’da ise kontrollü yaşamın diğer iki kente göre daha başarılı olduğu belirtildi. Gelişmelere göre Bilim Kurulu’nun yeni önerileri gündeme getireceği ifade edildi. Bakan Koca’nın dile getirdiği mayıs ayı takvimine göre, Ramazan Bayramı’ndan sonra kademeli olarak esnemenin gündeme getirilebileceği belirtiliyor. Haziran ayı başında her il için farklı uygulamaya gidilebileceği ifade ediliyor.

VİRÜS ÖNCESİ VE SONRASI

Selçuk Şamiloğlu, dün korona virüs öncesi İstanbul’un en kalabalık olan noktalarını fotoğrafladı. Virüs öncesi kalabalıktan yürünmeyen meydan, cadde ve sokaklar dün insana hasretti.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (28)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • imamoğlu vurdu ve GOL19 Nisan 2020 18:17

    İmamoğlu 2 ay önce sokağa çıkma yasağı gelmeli dedi. 14 gün karantina istedi.. çok geç olsada hukumet aaaa karantina yapalım, yasak yapalım dedi . gerçi 2 gun +2 gun oluyor.. ama imamoğluna gulen ve eleştirenlerin, bugun yapılanları doğru bulması vak vermesi. hem hukumetın, hem akkp lilerin, hatta aktrollerin yorumları bile olumlu yonde. Karantina mimarını ve akıl hocası imamoğluna millet canlarını borçlu demek, yalan olmaz. tablo güzel. biraz daha direnin, çok az kaldı karantina bitecek.

  • Korona 19 Nisan 2020 15:41

    İmamoğlu istifa istanbul bitti

  • Mahallenin delisi 19 Nisan 2020 18:07

    Tam kendine yakışır işim kullanmışsın ;))) olumlu oy verenlerde insanları birbirine kırdırmak isteyen hasta zihniyetin temsilcileri ( hangi düşünce olursa olsun ). Senin ve sana olumlu puan verenlerin beyniyle hareket edersen hükümet istifa etmeli 31 şehir bomboş:))) Sizlerin tam göğüs kafesinin üstünde yuvarlak birşey var biraz kurcalayın beyin olması lazım belli ki kullanmaya kullanmaya fonksiyon yitirmiştir ama kontrol edin.. Virüse hastalığa doğal afete hangi düşüncede olursa olsun siyaseti alet edenlere...

  • Ahmet19 Nisan 2020 15:16

    Güzelim İstanbul anılarda kaldı, vakanın en çok olduğu il,

  • Deniz19 Nisan 2020 14:21

    İmamoğlu sınıfta kaldı.istanbul bitti, İstanbul yolları boşken dahi İETT otobüsleri ni çalıştıram ayan bir başkandan ne beklersin,balon patladı

  • Zeynep20 Nisan 2020 09:20

     Eğer imamaoğlunun dediklerini yapaydılar. İstanbul çoktan plato dönemine gelmişti. Bu kadar büyük bir şehirde 2 hafta full sokağa çıkmadan kontrol altına alınamaz. Zor olur.  Dünya bu yöntemi uyguluyor. Sokağa çıkma yasağını İmamoğlu insiyatifinde sanıyorsan deniz kardeşim .  eksik bilgin var. Salgın ile mücadele belediyeleri yeteri kadar bilgilendirerek ve bu sürecin içine alarak olur.  Bu süreçte CHP belediyesi mhp belediyesi HDP belediyesi kavramı olmaz. Olmamalı.  Yazık okumanız öğrenmeniz bilgilenmeniz lazım. eğer biraz okumuş olsaydın. Bu talihsiz açıklamayı yapmazdın. yapamazdın. 

  • Mahallenin delisi 19 Nisan 2020 18:12

    Allah akıl fikir versin... Mal mal genelgeyi okumadan yazmayın sokağa çıkma genelgesinde üretim yerler vs açık bunlar yürüyerek mi gidecek?? Hükümet senin fikrinde değil ki az sefer koyduğundan yakınıyor önce desteklediğin arkasında durduğun kişilerin düşüncelerini de oku sonra yaz. Zekadan yoksun yazmak için yazmayın...İmamoğlunu zerre desteleyen biri değilim sadece aklını kullanmadan okumadan araştırmadan konuşan zihniyete karşıyım..

  • Günaydın 19 Nisan 2020 14:14

    Istediğiniz kadar fotoğraf atın, pr yapın kendiniz çalıp kendiniz oynuyorsunuz, böyle boş beleş işler kimseyi ilgilendirmiyor

  • Vatandaş19 Nisan 2020 14:01

    İstanbul'da bu kadar çok vakanın sebebi ve bir numaralı sorumlusu sayın İmamoğlu dur, İETT otobüsleri ne dıka basa doldurmasidir,bu vebalden asla kurtulamaz,idare sıfır böyle yönetim olmaz İstanbul'u perişan ettiler, İstanbul'u yaşanmaz hale getirdiler

  • !!!!19 Nisan 2020 13:44

    UMRE DEĞİL, ABD YE VE AVRUPAYA SEYAHAT EDENLERDEN.......

  • Suvaslı19 Nisan 2020 13:33

    Cenabet e.müdafa

  • Türkoğlutürk 20 Nisan 2020 08:34

    Abdest alıp çocuklara sarkanları unuttunmu

  • Cemil19 Nisan 2020 13:18

    Bunlar bizleri aptal sanıyor. Daha dün mayısta turizm başlar dediler akşamına illerden çıkış yasağınu 15 gün uzattılar.

  • Memati19 Nisan 2020 13:15

    İnanıyorumki istambulun virüs vakalarının sebebi iett ve metrobüs.yöneticilerinden hesap sorulsun

  • Kerim20 Nisan 2020 02:19

    İETT METROBUS YENI MI TIKLIM TEPIS OLDU ONLARCA YILDIR BOYLE DEGIL MIYDI

  • Erence 58 19 Nisan 2020 13:14

    Bu dünya önümüzdeki yıl barış ve insanlık ödülünü Türkiyeye ve onun başkomutanı RTE na vermelidir....bu ülkede atatürkün ve erdoganın yoluna can verecek milyonlar var.başkası varmı? hayır...onun için degerlerimizi yaşarken onurlandıralım.allah atamıza ömrünü az nasip etmiş dilerim ve duam odurki rte daha ömür versin.

  • Türkoğlutürk 20 Nisan 2020 08:35

    Biri abd başkanını aramadan duramaz, diğeri abd yardımını reddeder. Tarih oku biraz.

  • Hacı19 Nisan 2020 13:19

    Malesef alla sevdiklerini tanuna erken alır. Erken almıyorsa sevmiyor demektir.

  • Aaaa19 Nisan 2020 13:07

    Süleyman soylu, CHP li belediyelerin, halk a ücretsiz olarak kurup çalıştırdığı aş evlerini, parasız ekmek dağıtmalarını halk a yardım etmek için dağıtım kampanyaları engellemek için her türlü zorbalığı kullanmakta çekinmezken erdoğana yaranmak adına sosyal medyada fotoğraf paylaşma şirin götünme peşinde, CHP li belediyelerin ellerini kollarını bağlamak için akla gelmeyecek yasaklara sığınanları ve yandaş müteahhitlerin milyar dolarlık gelirlerine dokunmayanların ikiyüzlülüklerini unutmayacağız

  • Alp19 Nisan 2020 12:36

    Bu sene normale dönemeyiz. Normale döndüğün anda virüs tüm ülkeye bulaşır.

  • Sait19 Nisan 2020 11:39

    Saglik bakani guzel show yapiyor.gayretlerinin karsiligi nede olsa

  • liyakatsizlik19 Nisan 2020 11:17

    ah şu umreciler göndeirlmese idi. engel olunsa idi. bunlar olmazdı. çok büyük saçmalık oldu. diyanet yeniden yapılandırılsın. diyanet bu ülkenin gerçeğini yansıtmıyor. daha akıllı. bilimsel kişiler çalışsın. mevcut sorumsuzlar komple atılıp cezalandırılsın

  • Akmal seni 19 Nisan 2020 10:45

    Sizin gibi ugursulzar var iken bu memeleket iflah olmaz.....

  • Türkoğlutürk 20 Nisan 2020 08:37

    Hdp yi kapatmayan, Öcalanı trt ye çıkartıp oy isteyen, üstelik devlet kesesinden hdp ye para verdiren kim. KOYUN MAL CEVAP VER.

  • Akmal seni 19 Nisan 2020 14:11

    Ali taş rumuzu ile yazan . Pkk eya örümcek kafalı oldgumu nasıl anladın?iktidarlık söylemi yaptım ki başa geçecek parti mi yazdım ha tamam sen bir akmal6sin da bu kadar da mı öküz sün....

  • Sami19 Nisan 2020 12:50

    Cenabet dolaşmasan bu işler daha çabuk düzelirdi

  • Ali Taş19 Nisan 2020 12:48

    Sizin gibi örümcek kafalı pkk yalalakaları iktidarı ancak rüyasında görür

  • Ferdi19 Nisan 2020 10:32

    Hükümet daha 1200 lira dediği parayı ödemedi. Evde nasıl duralım.