E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRakam verip duyurdu: Aşıda merakla beklenen sonuç geldi!---

Rakam verip duyurdu: Aşıda merakla beklenen sonuç geldi!

Rakam verip duyurdu: Aşıda merakla beklenen sonuç geldi!
16 Eylül 2021 - 11:58 borsagundem.com

ABD Gıda ve İlaç İdaresi (FDA) Pfizer ilaç şirketinin sunduğu 23 sayfalık raporu inceledi ve 3. doz korona virüs aşısı için ilk analizini kamuoyuna sundu.

Şirketin sunduğu rapora göre, yetkililer Pfizer/BioNTech 2.doz aşıdan altı ay sonra takviye bir doz daha aşı olan 300 yetişkinin bağışıklık tepkisini incelediler ve güçlü bir bağışıklık geliştiğini keşfettiler. Korona virüs aşılarının Kovid-19 formlarına güçlü bir şekilde dayandığı ortaya çıkarken takviye enjeksiyonla ilgili ciddi bir güvenlik endişesi yoktu.

DELTA VARYANTINA KARŞI 5 İLA 7 KAT DAHA YÜKSEK

Hürriyet'teki habere göre; Pfizer, ayrı bir dosyada üçüncü enjeksiyondan bir ay sonra, Delta varyantına karşı nötralize edici antikor seviyelerinin, ikinci dozdan bir ay sonra olduğundan kabaca beş ila yedi kat daha yüksek olduğunu belirtti.

İSRAİL'DE VAKALAR NEDEN YÜKSELİYOR?

Şirket sundukları raporda, ikinci doz aşıdan altı ay sonra aşının etkinliğinin yaklaşık yüzde 96'dan, yüzde 84'e düştüğüne dair bulgularını yineledi.

Pfizer, neredeyse tüm nüfusunu Pfizer/BioNTech ile aşılayan İsrail'de aşılanmış insanlar arasında hızla yayılan enfeksiyonların baskın nedeninin aşının etkisinin azalması olduğunu savundu. Ancak FDA yetkilileri, bağışıklığın azalması potansiyel bir faktör olsa da, Delta varyantı dahil olmak üzere diğer değişkenlerin de artan vakalara katkıda bulunmuş olabileceğini yazdı.

Pfizer yetkilileri, şirketin 3. doz çalışmasının oldukça küçük olduğunu kabul ederken verilerin FDA'nın 16 yaş ve üstü kişiler için 3. doz aşının gerekliliği kriterlerini karşıladığını söylediler.

FDA BEKLENEN ANLİZİNİ YAYINLADI

FDA'nın analizinde Pfizer'in yalnızca iki düzine insanda ABD'de açık ara baskın varyant olan Delta varyantına karşı bağışıklık tepkisi hakkında bilgi sağladığını kaydedildi. Belgede, "Mevcut veriler, özellikle şu anda dolaşımdaki varyantlara karşı, takviye dozunun etkinliğini desteklemelidir" diye yazdı.

Analizde ayrıca İsrail'den yapılan çalışmaları temkinli bir şekilde tartıldığı belirtildi. İsrail zaten nüfusunun çoğuna destekleyici atışlar sağlıyor.

Umut veren haber: DSÖ büyük düşüşe dikkat çekti!

 

Pfizer, 6 ay ile 5 yaş arasındaki çocuklar için aşı onayı isteyecek

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)