E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRahmi Koç en büyük hatayı açıkladı---

Rahmi Koç en büyük hatayı açıkladı

Rahmi Koç en büyük hatayı açıkladı
20 Haziran 2015 - 16:42 borsagundem.com

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç önemli açıklamalarda bulundu

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, “Yapılan en büyük hata Türkiye’yi Amerika’yla mukayese etmek. Türkiye’yi İtalya’yla mukayesede edeceksiniz. Bize yakın ülkelerle birbirimizi mukayese etmemiz lazım" diye konuştu.

Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, “Nüfus 80 milyon kişiye doğru gidiyor. Bu bize büyük bir ayak bağı oluyor. 50-60 milyonda kalsaydık çok daha zengin olurdu bu ülke” dedi. Koç Üniversitesi 2014-2015 mezunlarını verdi. Koç Holding Şeref Başkanı Rahmi Koç, Koç Üniversitesi'nin mezuniyet törenine katıldı. Törenin ardından bir konuşma yapan Rahmi Koç, Türkiye’yi Amerika’yla mukayesede etmenin yanlış olduğunu belirterek, “Yapılan en büyük hata Türkiye’yi Amerika’yla mukayese etmek.

'BİZE YAKIN ÜLKELERLE...'

Türkiye’yi İtalya’yla mukayesede edeceksiniz. Bize yakın ülkelerle birbirimizi mukayese etmemiz lazım. Türkiye’de birikim yok. Enflasyon muhasebesi tutmadığımız için erozyona uğradı milli gelir. Ağır vergiler var. İş adamları ve memlekette kafi derecede birikim yok. Bu olmayınca dışarıdan yabancı sermaye getirmek gerek. Bunun da kendi içinde şartları var. Bugün dünyadaki mali varlığın çoğu gelişmiş ülkelerin kendi aralarında yaptığı yatırımlardır. Yüzde 80’i oraya gidiyor.

YÜZDE 20'Sİ KALIYOR

Bizim gibi ülkelere yüzde 20’si kalıyor. Oraya da Çin ve Hindistan talip oldu. Bize direkt yatırım olarak pek bir şey kalmıyor” dedi.

Türkiye artan nüfusunu ayak bağı olarak değerlendiren Rahmi koç, “İyi bir teşvik ve tepside bir şey sunmamız gerek yabancılar Türkiye’ye gelsin diye. Türkiye’nin bir diğer sorunu da ihracat meselesi. Diğer sorunumuz da nüfus 80 milyon kişiye doğru gidiyor. Bu bize büyük bir ayak bağı oluyor. 50-60 milyonda kalsaydık çok daha zengin olurdu bu ülke. Kimse Amerika’yı kolay kolay yakalayamaz, çok ileri onlar. İyi eğitilmiş insan gücü bu işin en büyük varlığı ve sermayesidir” diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kaçan Grup21 Haziran 2015 08:08

    Nüfüsümüz artmazsa Allah korusun Almanya gibi oluruz, biz Hindistan gibi olmak istiyoruz.

  • hakan277221 Haziran 2015 04:49

    Koç a bıraksak herhalde nüfusu 25 milyonda bırakırdı.Alışmışlar sömğrüp yemeye.Eğitim konusunda ne yaptı koç.Hadi eğitime bir katkı sağlada vatandaşı yediden yetmişe eğitelim.Yasaları en ağır şekile getirip uymayanlarıda cezalandıralım o zaman Türkiye Dünyanın en gelişmiş ülkesi olur.elbette nitelikli vatandaş önemli ancak bu şekilde olur

  • vergi konusunda haklı21 Haziran 2015 02:19

    ağır vergilerin zaten mantığı dışa bağımlı kalmak onlara el açtırmak değilmi zaten vergilerin yüksek olmasındaki tek gaye bu diye düşünüyorum milletçe birikim yapamasınlar hep gebe kalsınlar

  • akp21 Haziran 2015 01:21

    Winston Churchill nedemiş bu bağlamda

  • erdem21 Haziran 2015 00:54

    sayin rahmi koc size CHP,nin baskanligi yakisir.

  • erdem21 Haziran 2015 00:53

    sayin rahmi koc size CHP,nin baskanligi yakisir.

  • kerem20 Haziran 2015 23:23

    Çin de bir zamanlar cok kotu sefil durumdaydi, ama ne yaptilar, milli varliklari aldilar, yetismis elemani artirdilar, insanlari calismaya tesvik ettiler, ne oldu peki, rezil bir ulkeden=gelisen calisan ve milli varliklari tuketen super guc oldular bizimde milli varliklari kullanmamiz tabi insanlari kari koca calistirmamiz, (parayi icerde tutup vergiyi dusurerek), petrol vergisini dusurup ihracat vergisini artirmamiz, yetismis eleman sayisini artirmamiz, universtelerde ihtiyac duyulan yazilim ve elektronik, pilot gibi ana dallara agirlik verilip bu dallarin mezun sayisini artirmamiz lazim, birde almanlar gibi kaliteli ve uygun fiyat politikasi uyguluyacan, bak ozaman ulke ucusa geciyo mu gecmiyo mu, mercedes siparisi yetistiremiyormus duydunuz mu neden acaba

  • çakır20 Haziran 2015 20:35

    Necmettin Erbakan Hoca yerli milli irade demiş ama sız şeftali üretmek daha düşük maliyetli deyıp montajcı olmuşuz ayak bağı olmuşuz eğer anadol eşşekler karnını doyuruyordu dünyada bizle alay ediyordu tabı şeftaliyi yedik yedik nüfus arttı sayın koç turkıyenın ve dünyanın sayılı zenginisiniz sızın yaptıklarınız yapacaklarınızın çok büyük güzel işler yapacak kapasitesi olan iş adamısınız yapıkredı faizleri sıfırlyabılır mesela

  • Eğitimsiz Kalabalık Yüktür20 Haziran 2015 17:06

    Çok doğru söylemiş.. Günümüzde teknoloji çağı gereği nicelik değil nitelik önemli!! Bir ülkenin gelişmesi için nüfus artışına değil iyi eğitilmiş nitelikli düşünebilen-sorgulayabilen insanlara ihtiyaç vardır!!

  • Erman20 Haziran 2015 16:56

    Maliye Tupraş'a tam 412 milyon TL vergi cezası kesti ve şirket ilk kez bu yıl temettü ödeyemedi bu yüzden. Bu ne kin bu neffret?