E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemRahmetli Ecevit anılacak---

Rahmetli Ecevit anılacak

Rahmetli Ecevit anılacak
05 Kasım 2013 - 09:10 borsagundem.com

Bir zamanlar Türkiye'nin başbakanlığını yapan politikacı Bülent Ecevit'in vefatının 7. yılı

DSP Genel Başkanı Masum Türker, merhum başbakanlardan Bülent Ecevit'in, öğretisinin, insan ömrüyle sınırlı olmadığını, DSP var oldukça Ecevit'in varlığının da sonsuza kadar halkın gönlünde yaşamaya devam edeceğini bildirdi.Türker, Ecevit'in vefatının 7. yılı nedeniyle mesaj yayımladı.

Ecevit'in, Türkiye'nin dünyada hak ettiği yeri alabilmesi için ulusal duruş sergileyen bir lider olduğunu belirten Türker, vefat ettiği gün olan 5 Kasım'ın, onun ulusal duruşunun önemini anlatabilmek için bir vesile olduğunu aktardı.

Türker, Ecevit'in siyaseti nezaketle bütünleştiren, inançlara saygılı laikliği ve çağdaşlığı kendine rehber edinmiş, Türkiye için olduğu kadar dünya için de ışık tutan bir lider olduğunu ifade ederek, "Ecevit'in eksikliğini, yalnız biz demokratik solcular değil tüm Türkiye hissetmekte ve herkes onun öngörülü yaklaşımlarının ne kadar haklı olduğunu bir kez daha idrak etmektedir" değerlendirmesinde bulundu.

Ecevit'in dürüstlüğünün, ulusalcılığının, insana verdiği değerin yol gösterici unsur olduğuna, kişilik özelliklerinin ise demokratik solcu nesillere rehberlik edeceğine işaret eden Türker, şunları kaydetti:

"Ecevit, ülkemizi içeriden ve dışarıdan bölmek isteyenlere, Atatürk'ün ilkelerini aşındırmaya çalışanlara, inanç sömürüsüne karşı gösterdiği direnişle de tarihe geçmiş, kimseye boyun eğmemiştir. Ecevit, demokrasiye olan inancı, darbelere karşı yürüttüğü mücadele ve halkla kavga etmeyen, halkın istekleri için halktan güç alarak hareket eden bir siyasetçiydi.

Ecevit öğretisi, bir insan ömrüyle sınırlı değildir. DSP içindeki her bir birey, ömrü boyunca Ecevit'i yüreğinde taşımakta ve gelecek nesillere teslim etmektedir. Bu nedenle DSP, var oldukça Ecevit'in varlığı sonsuza kadar halkın gönlünde yaşamaya devam edecektir. İlkeli, tavizsiz, dürüst, kibar, uzlaşmacı, insancıl, dik duran, cesur, dışarıdan emir almayan halk adamı Ecevit, hiçbir zaman unutulmayacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)