E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisRaci Şaşmaz’ı Uğur Bayraktar yaktı!---

Raci Şaşmaz’ı Uğur Bayraktar yaktı!

Raci Şaşmaz’ı Uğur Bayraktar yaktı!
20 Mayıs 2022 - 10:05 borsagundem.com

TV ve sinema dünyasının son dönemde öne çıkan en önemli isimlerinden Raci Şaşmaz, önce hiç anlamadığı inşaat işine girdi ve “dolandırıldım” dedi. İnşaatta batırdığını borsada çıkarmak istedi, bu sefer de Uğur Bayraktar’a yakalandı

BORSAGUNDEM.COM

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) sinema ve dizi dünyasının ünlü yapımcısı Tayyar Raci Şaşmaz hakkında suç duyurusunda bulunma kararı aldı. Denge Yatırım Holding’e bağlı Toma Finance Limited isimli şirketin varlıklarını ilişkili şirket lehine azaltmak ve şirketin muhasebe kayıtlarında gerçeği yansıtmayan hileler ise suç duyurusunun gerekçeleri olarak sıralandı. Cemaleddin Çoban’a da aynı gerekçelerden dolayı suç duyurusunda bulunulması kararlaştırıldı.

Raci Şaşmaz, Kurtlar Vadisi ve Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz isimli dizilerin senaristi ve yapımcısı. Meşhur kentsel dönüşüm merkezi Fikirtepe’de inşaat işine giren ve dolandırıldığını iddia eden Raci Şaşmaz, çıkışı borsada ararken daha büyük kayıplar yaşadı.

Raci Şaşmaz’ın borsadaki mihmandarı ise Uğur Bayraktar’dı. Bayraktar, Kervansaray Otelleri’ni borsaya taşıyan binlerce yatırımcının mağduriyetine zemin hazırlayan, batık Genpower Jenaratör’ü halka açmak için büyük çaba harcayan birisi olarak tanınıyor borsa çevrelerinde. Biraz daha ilerisine bakıldığında ise bir dönemlerin ünlü aracı kurumu Ekspres Yatırım’ı sıkıntıya sokan isim. O dönem meşhur borsacı İlhami Suaydın’ın hesaplarında yaşanan açıklar nedeniyle Zorlu Grubu aracı kurumun yurtiçi işlemlerini kapatmıştı.

Uğur Bayraktar’ın halen Denge Yatırım Holding’de danışmanlık yaptığı söyleniyor.

İnşaatta batırdıklarını borsadan çıkarmak isteyen ve kendisine Uğur Bayraktar’ı danışman olarak seçen Raci Şaşmaz için yapılan suç duyurusu daha sıkıntılı bir dönemin başlangıcı olarak gösteriliyor.

Ünlü yapımcı Raci Şaşmaz hakkında suç duyurusu

Raci Şaşmaz'ın çalışanına devrettiği Selimoğlu Yapı battı

Raci Şaşmaz ‘nitelikli dolandırıcılık’tan yargılanacak

SPK'dan Denge Yatırım ve eski ortağı Uğur Bayraktar'a para cezası

Binlerce yatırımcıyı mağdur eden Uğur Bayraktar'a SPK'dan rekor ceza

Uğur Bayraktar çağrı yapmak yerine çamura yatıyor

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,91
En Yüksek: 2,98
En Düşük: 2,88
Değişim 1,39 %
FK: 3,26
PD / DD: 0,98
İşlem Hacmi 50.654.095
Toplam Adet: 17.345.652
Ağırlıklı Ort.: 2,92
YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • tenekeci fan clup23 Mayıs 2022 08:29

    orhan bi bantaş dosyası da açsana rica etsem 2 dairemi yedilerdi vakti ile.. o zamandan bu yana enselerindeyim çok şey biriktirdim. yazdıkların aslında olayın 10 da biri değil biri konuyu yeniden gündeme taşısa emin ol çok şey dökülecek. 

  • Numan Ünalmış21 Mayıs 2022 22:19

    Memsada Faik Ulutaş in yaptiklari nitelikli dolandırıcılığa girmiyormu ? Ey BIST ey SPK ey adalet

  • yoruldum21 Mayıs 2022 11:23

    sene 1998 borsaya girdim.6000 liradan ereğli aldım. karpaylarına (almış olsaydım keşke hisselerini )hesapladığım zaman kral bir milyoner ve emekliydim.borsa her zaman en iyisi.yeterki iyiysini al ve bekle.  vardı.keşke dokunmasaydım hiç.şimdi emekliydim.

  • yoruldum21 Mayıs 2022 11:11

    yağmur iyiymiş,

  • Motie Sokie 21 Mayıs 2022 09:24

    Ne kadar nur yüzlü ak ve pak bir sima..Maşallah...Hep suç başkasının...İnanayım mı...?

  • borsa imamları21 Mayıs 2022 07:51

    vaktiyle imamlarla milleti soyan tenekeci bantaşı da yazın. ne oldu o paralar ? 

  • mali 20 Mayıs 2022 15:27

    Borsaya girmekle intihar etmiş olmalı.

  • vatandaş20 Mayıs 2022 15:14

    dizi film yapıyonuz da borsa da niye film yapıyonuz ayıp oluyo.

  • Bir dost20 Mayıs 2022 11:57

    Hersey meydana cikar ortaliga sacilir sonra temizlenir , suc ve ceza orani uygunsuzlugundan bu isler artarak devam eder, bir dusunurun dedigi gibi ; HARD KAPITALIZM.

  • hasan20 Mayıs 2022 11:41

    bu raci benide yaktı

  • ÜLKERZEDE20 Mayıs 2022 11:27

    ülkerin 25 milyonluk önem/şirketi 3,7 milyara alması da bundan farklı mı? satın alma sonrası ülker göçtü. madem doğru bir satın alma idi. 5 milyar piyası değeri olan ülker 3,7 milyarlık satın alma ile niye prim yapmadı. 27 LERDEN 15 LERE İNDİ...+ ZARAR...BU SORUYU kim cevaplayacak. SPK ya yazdım ilişkili Taraflarda  DEĞERLEME RAPORUNUN tamamını yayınlama zorunluluğu yokmuş. YANİ YATIRIMCININ NE ALINDIĞINI GÖRMESİNE İHTİYAÇ YOKMUŞ....KİMİ KORUYORSUN----PATRONU

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU21 Mayıs 2022 11:44

    ülker gıda 2008 de 2 $  idi.bende senin gibi iki sene önce 26.75 TL den aldım resmen battım arkadaş.

  • Mucise Reis ;)20 Mayıs 2022 10:22

    Medem katakulli edeceksin. Bir maden işine girer bir arazi kiralarsın... Araziden altın gümüş vb analizler yapıp atraksiyonu sıcak tutarsın. Sonra kömür çıkar :D öyle böyle derken bir şeyler çıkar. Yani her halükarda borsadan zaten bir değer elde edersin. Belki ciddi altın çıkar maden olarak , sonra borçları öder ortak bulur bişr şeyler eder başka arazi arsa alırsın bir şekilde :D yaa cidden kim akıl veriyor bunlara :D akıl hocaları da akılsız sanırım : )) küçükler bu kurumsal ayak edenlerden daha akıllı artık :D 

  • Tenekeci Fan Clup20 Mayıs 2022 10:18

    Bir zamanlar bantaş ta da dönen filmler ne zaman ortaya saçılacak çok merak ediyorum. neler neler yazılmıştı vaktiyle ama bir şey çıkmadı... hayırlısı belki bir gün birileri bu işe el atar.