E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriRaci Şaşmaz en değerli varlığını Denge’nin içine koyuyor---

Raci Şaşmaz en değerli varlığını Denge’nin içine koyuyor

Raci Şaşmaz en değerli varlığını Denge’nin içine koyuyor
28 Mart 2018 - 18:38 borsagundem.com

Geçtiğimiz aylarda 135 milyon TL fedakarlıkla tarih yazan borsanın genç patronu Raci Şaşmaz, bu kez de Denge’ye güç kazandıracak önemli bir adım atıyor. Pana Yapım, halka açık şirketin içine geliyor

BORSAGUNDEM.COM

Borsanın yeni ve genç patronu Raci Şaşmaz halka açık şirketi Denge Yatırım Holding’i zirveye taşımak, sermayesini güçlendirmek, hisselerinin değerini katlamak adına yaptığı hamlelerde sınır tanımıyor. 2018’in ilk iki ayında Denge’nin içine koyduğu kendi firmalarından toplam 135 milyon TL’lik fedakarlık yaparak, servet gibi parayı cebine atmak yerine gözünü bile kırpmadan şirketin kasasına aktaran Raci Şaşmaz, üç ay içinde üçüncü kez tarih yazmaya hazırlanıyor. Şaşmaz şimdi de en değerli varlığı Pana Yapım’ı Denge Yatırım Holding’in mal varlığı içine katmak için düğmeye bastı.

DEĞERLEME ÇALIŞMASI YAPILACAK

Halka açık şirkete büyük güç kazandıracak olan, iki sezondur reyting rekorlarını alt üst ederek yayınlandığı gün Türkiye’yi atv ekranlarına kitleyen Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinin de yapımcısı olan Pana Yapım’ı Denge’ye taşıyacak olan değerlendirme çalışmaları başlatılıyor. Yönetim Kurulu kararına göre yetkili bir firmanın yürüteceği değerleme çalışması sonucu ortaya çıkacak rapor üzerinden fiyat uzlaşması yapılacak.

KAP’A AÇIKLAMA GÖNDERİLDİ

Denge’den KAP’a gönderilen duyuruda konuyla ilgili şu ifadeler yer aldı:

“Şirketimizin 28/03/2018 tarih, 2018/15 sayılı Yönetim Kurulu kararı ile;

1-Pana Yapım Sinema Prodüksiyon Turizm Yatırım ve Ticaret A.Ş. paylarının kısmen ya da tamamının Sermaye Piyasası Kurulu'na kayıtlı ve yetkili bir değerleme kuruluşu vasıtası ile yapılacak değerleme çalışması sonrasında oluşacak değere göre uzlaşılacak fiyat üzerinden alınmasına,

2-Konuyla ilgili olarak Sermaye Piyasası Kuruluşu'na kayıtlı ve yetkili bir değerleme firması ile değerleme sözleşmesi imzalanmasına karar verilmiştir.”

Raci Şaşmaz’dan Denge’de ikinci büyük fedakarlık

PANA YATIRIM HOLDİNG’İN HEDEFLERİ BÜYÜK

10 yıl sonrasını hedefleyen ve adımlarını da bu projeksiyon kapsamında atan Pana Yatırım Holding’in hedefleri büyük.

Gelecek dönemin projeleri arasında 250 milyon dolarlık bir özel sermaye fonu ve bir medya teknoparkı da var. Pana Yatırım orta vadede Pana Medya'yı da halka arz etmeyi planlıyor.

Şaşmaz, Katarlı ‘Dünya İslam Alimler Birliği Başkanı’ Yusuf El Karadavi’nin ailesine ait olan Albawakir Group ile birlikte İstanbul Fikirtepe kentsel dönüşüm alanında gayrimenkul projeleri geliştiriyor.

Katarlı ortağı ise Türkiye'ye daha fazla yatırım yapmak istiyor. 5 yıllık hedef 2 milyar dolar.

MİLYAR DOLARLIK PROJELER

Pana, Albawakir ile Fikirtepe'de 600 bin metrekare alanda 3461 konut, 212 ticari üniteden oluşan 800 milyon TL'lik bir yatırım gerçekleştirdi. Hedef ciro 1.4 milyar TL. Aynı bölgede, Live Dream ve City’de 600 bin metrekare ve yatırım maliyeti 1 milyar TL. Ciro hedefi 1.6 milyar TL.

İzmir Çeşme'de ise Jardin Eden projesinde 133 milyon TL yatırımla 257 milyon TL ciro hedefleniyor. Resort segmentindeki gayrimekul yatırımı 124 bağımsız üniteden oluşuyor. İstanbul'da Şile ve Kurtköy'deki projeler için toplam yatırım 510 milyon TL. Beklenen ciro 1.1 milyar TL.

Denge'den yeni sermaye adımı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.