E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiRabobank'tan TCMB için kritik uyarı---

Rabobank'tan TCMB için kritik uyarı

Rabobank'tan TCMB için kritik uyarı
10 Mayıs 2018 - 15:43 borsagundem.com

Rabobank, "TCMB hızlı hareket etmez ise Türk Lirası kırılgan olmaya devam edecek'' dedi

Rabobank, TCMB'nin çabuk ve kararlı bir şekilde hareket etmemesi ve faiz oranlarını en az 200 baz puan artırmaması halinde Türk Lirası üzerinde baskının devam edeceğini savundu.
Rabobank yaptığı değerlendirmede, TCMB'nin Türk Lirası için cari negatif ortamda 7 Haziran'daki PPK toplantısına kadar bekleyemeyebileceğini, olağanüstü bir toplantı ile faiz artırımına gidebileceğini belirtti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie10 Mayıs 2018 16:52

    TCMB laftan anlamaz. Faiz maiz de arttıramaz. O yüzden 4 TL'den dolar alanlar ceplerini doldurdu. Ben bile şu anda 230bin TL kar ettim 1.5 ayda. Faiz arttırırsa da parayı faize koyar bir de oradan kar ederiz. Allah TCMB'den razı olsun. Bu arada yabancı yatırımcı olarak bizi 250 baz puan aşağısı kesmez.

  • Uzman yatırımcı10 Mayıs 2018 15:50

    Aklın yolu bir. Bence 200 baz puan yetmez. En az 300 baz puan artırmalı. ekonomiden anlamayan ve problemleri faiz artırmamamkla çözmek isteyen hükümet maalesef krize neden oldu. Bekledikçe maliyet te artacaktır.