E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRabobank'tan dolar-TL tahmini---

Rabobank'tan dolar-TL tahmini

Rabobank'tan dolar-TL tahmini
02 Kasım 2018 - 09:39 borsagundem.com

Rabobank stratejisti dolar/TL'nin yıl sonuna kadar 5.00 seviyesine gerileyebileceğini belirtti

Rabobank stratejisti Piotr Matys, Türk Lirası'nın seyrine ilişkin değerlendirmede bulundu.

TL'nin dolar ve euro karşısında daha fazla düzeltmeye gitmesi için alan bulunduğunu belirten Matys, yıl sonuna Dolar/TL  ve Euro/TL  kurlarının yıl sonuna kadar sırasıyla 5.00 ve 6.00 seviyelerine gerileyebileceğinin altını çizdi.

Matys, kurda olası bir çekilmenin sürdürülebilirliğinin Türkiye'yi önemli bir enflasyonist baskı ve daha fazla cari açık olmadan dengeli bir büyüme patikasına sokabilecek yapısal reform gelişmelerine bağlı olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Daşcı02 Kasım 2018 23:21

    Haber akışı bir anda değiştı. Dolardaki köpük sönüyor. Düşüş devam edecek. Fiyat bir ay bu seviyelerde kalırsa yüķsekten dolar alanların dayanma gücü kalmaz. Zararına satış yaparlar. 5 tl nin altı rahatlıkla görülür. Dolar alıp satarak zengin olan kimseyi görmedim. Ama zora giren çok insan gördüm. Fiyat ne olusa olsun Dolar almayı kimseye önermiyorum. Borsa daha iyi.

  • Mütahit metin 20 Kasım 2018 00:10

    Kıymetli dostum düşüncelerine katılmakla birlikte şunuda söylemeliyim , ülkemizde kentsel dönüşüm adı altında ülkenin her yerine yayılan inşaat yapma yarışındaki sona geldik , bilen bilmeyen herkes ihtiyaç var veya yok yaptık, yarıda kalan projeler var , batan inşaat firmaları var , dolar tekrar yükselecek , çünki bizi kredi ( borç almak ) alıştırdılar , konut satılmaması bir yana ihtiyaç fazlası konut ülkemizde en büyük sorun bu, İstanbul = Hollanda bunu düşündünüzmü ? Bir ülke kadar inşaat yaptık ! O kaliteli binalarda oturacak gelir seviyesine sahip vatandaş var mı ?

  • t02 Kasım 2018 14:58

    Ben 5.37 nin  dip olduğunu düşünüyorum

  • Hayal/Gerçek02 Kasım 2018 14:41

    1 lt benzin 7 TL 1 dolar 5TL Ekonominin ve küresel piyasanın doğasına ters bu rakamlar özellikle iran yaptırımından sonra petrol fiyatlarının yükseleceği kesin olmasına rağmen nasıl olacakda dolar düşecek , üstüne türkiyede ekim otomotiv ve gayrimenkul satışları son 20 yılın en kötüsü Gerçek olan tek şey ekonomik verilerin ciddi çaptırılması ve türkiyedeki siyasal (yönetimsel) krizin dillendirimemesi

  • ONUR02 Kasım 2018 13:07

    5,45 ÇOK ÇOK SAĞLAM DESTEK MÜMKÜN DEĞİL KIRILMAZ.

  • D102 Kasım 2018 13:59

    Piyasa yeter ki istesin. Ne dirençler ne destekler kırıldı. Şartlar oluşursa kırılır. Hatta İhracat İthalat rakamlarında ki iyileşmeyle birlikte enflasyon rakamlarıda iyi gelirise 5tl altı bile görülebilir.... Önemli olan tek başına doların düşmasi değil faizlerinde makul seviyelere tekrar çekilmesi çok daha önemli. Yüksek faiz herkesin başına bela, geleceğimizi çalıyorlar şuan

  • Adem mola02 Kasım 2018 12:47

    İnşallah inşallah gelir beş lira olursa 2.5 milyon dolarlık ithal ürün alıcam inşallahhhh gelirrrr

  • Kync04 Kasım 2018 22:03

    Kasap et koyun can derdinde. Gelsin al Türkiye önemli değil sen düşün kendini