E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaRabobank: Vergi indirimi piyasa endişesini canlandırabilir---

Rabobank: Vergi indirimi piyasa endişesini canlandırabilir

Rabobank: Vergi indirimi piyasa endişesini canlandırabilir
01 Kasım 2018 - 10:52 borsagundem.com

Rabobank, "Vergi indirimi, yönetimin mali teşviklerin cazibesine direnemeyeceği endişelerini yeniden canlandırabilir" dedi

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın dün açıkladığı vergi indirimlerini değerlendiren Rabobank, bu indirimlerin arkasında iyi niyetlerin olduğunu anladıklarını, ancak bu indirimlerin yönetimin mali teşvik uygulamanın cazibesine direnemeyleceği endişelerini yeniden canlandırabileceğini bildirdi.
Rabobank yayınladığı raporda, "Yapılan açıklama, idarenin özelikle 2019'daki yerel seçimler öncesinde ekonomik aktivitede uzun süreli bir yavaşlamadan kaçınmak için mali teşvikler vermenin cazibesine direnemeyebileceği yönündeki piyasa endişelerinin yeniden canlanmasına yol açabilir.
Mali teşviklerin ekonomi üzerinde kısa vadede etkisi olur, ancak uzun vadede dengeli büyümeyi üretmek için geniş kapsamlı bir yapısal reform paketinin uygulanması gerekir" değerlendirmesini yaptı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)