E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRabobank: TL kısır döngüye saplanmış durumda---

Rabobank: TL kısır döngüye saplanmış durumda

Rabobank: TL kısır döngüye saplanmış durumda
16 Mayıs 2018 - 10:18 borsagundem.com

Rabobank stratejisti Piotr Matys, liranın yerel varlıkların daha da zayıflamasına yol açacak bir kısır döngüye saplanmış durumda olduğunu belirtti

Rabobank gelişen piyasa FX stratejisti Piotr Matys, Salı günü e-mail yoluyla gönderdiği raporunda, "Lira, yerel varlıkların daha da zayıflamasına yol açacak bir kısır döngüye saplanmış durumda" ifadesini kullandı.

Matys'e göre, bu durum, sermaye çıkışlarını tetikleyecek ve TL'nin değerinde yeni bir düşüşe yol açacak.

Raporda, "Politika yapıcıları ne kadar uzun bir süre beklerse, en kötü durum senaryosunu engellemek o kadar zor hale gelecek" yönünde görüş bildirildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie16 Mayıs 2018 11:09

    Sıkıntı yok sosyoloji mezunu Çetinkaya var. Şok faiz artışı yapacak bizleri şok edecek.

  • Yatırımcı16 Mayıs 2018 11:06

    Aklın yolu bir olmasına rağmen merkez bankası faiz artıramıyor. Çünkü Sn Erdoğan baskı yapıyor ki kendisi dün Londra'da Bloomberg TV'de ki röportajında bunu açıkladı. 220 milyar dolar civarında kısa vadeli dış borcu olan özel sektörün durumu vahim. İçerde ise akp nin satacağı pek bir devlet malı kalmadı. Uçuruma doğru son hızla gidiyoruz.

  • Özer16 Mayıs 2018 17:38

    Bu rakamları neye dayandırıyorsunuz,220,320 milyar dolar vs.Kamu borcuna bakın siz. Yalnızca seçim olacak diye citi,modys,sırayla türkiye için felaket senaryoları yazmaya başladılar.Doları özellikle çıkaranlar ve bundan siyasi rant bekleyenler de var.

  • Bika16 Mayıs 2018 11:43

    Reel kesimin toplam döviz borcu 320 milyar dolar, bankaların ve kamunun döviz borcunu hesaba hiç katmıyorum çünkü Türkiye'nin dış borç riski reel kesimin üzerinde 2001 krizinden farklı olarak.

  • fafa16 Mayıs 2018 10:31

    Hükumet bu para işini nasıl halledecek merak ediyorum,ekonomistler faizler artsın diyor,hükumet Kamu Bankalarına 0,98 faizden konut kredisi ver diyor.Çık işin içinde çıkabilirsen.Dünyada para bolken aldık toprağa gömdük,bu günleri hiç düşünmedik.

  • HASAN TOSUN16 Mayıs 2018 10:28

    hükümetin ağzına dolar topu kaçmışki dolar diyemiyor