E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRabobank: Önümüzdeki aylarda 6.50 – 6.60'ları göreceğimizi düşünmek mantıklı---

Rabobank: Önümüzdeki aylarda 6.50 – 6.60'ları göreceğimizi düşünmek mantıklı

Rabobank: Önümüzdeki aylarda 6.50 – 6.60'ları göreceğimizi düşünmek mantıklı
15 Mayıs 2019 - 12:08 borsagundem.com

Kurun seyrine ilişkin değerlendirmede bulunan Rabobank stratejisti Matys, “Sanırım önümüzdeki aylarda bir noktada 6.50 – 6.60'ları göreceğimizi düşünmek mantıklı olacaktır” dedi.

Kur tahminini yenilemesinde Merkez Bankası'nın açıklama metnini değiştirmesi olduğunu vurgulayan Matys, “İhtiyaç halinde faiz artırımı yapacağım diyerek piyasalara güven vermek yerine mesajın yumuşatılması bana göre bir hata oldu. Politik riskler de artmış oldu” dedi.

Rabobank stratejisti “Yerel seçimlerin ardından dört yıllık seçimsiz bir döneme gireceğimizi düşünüyorduk. Ancak böyle olmadı ve 23 Haziran'da İstanbul'daki seçim tekrarlanacak. Bununla birlikte dış ortama baktığımızda büyük ölçüde kötüleştiğini görüyoruz. ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşı hızlanıyor. Bütün bu faktörüler benim görüşümü değiştirmeme neden oldu” şeklinde görüş bildirdi.

Kurun seyrine ilişkin değerlendirmede bulunan Matys, “Sanırım önümüzdeki aylarda bir noktada 6.50 – 6.60'ları göreceğimizi düşünmek mantıklı olacaktır” dedi.

Kurun hızlı değer kaybetmeyi sürdürmesi durumunda MB'nin tepki vermek durumunda kalacağının altını çizen Matys, “Para politikasını sıkılaştırarak zaten likiditeyi sıkılaştırdığını biliyoruz ancak bu önlemlerin faiz artırımıyla desteklenmesi gerekiyor.” dedi.

Matys, “Sizce Türk varlıklarında ayrışma ne zaman sona erer?” sorusuna “Türkiye'ye yatırım yapmak için kesinlikle mükemmel bir fırsat olacaktır ancak oldukça sabırlı davranmanız gerektiğini söylemeliyim." şeklinde yanıtladı. (BloombergHT)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş15 Mayıs 2019 19:37

    yönetenler susmadıkca dolar durmaz dolar onların ne diyorsa tersini yapıyor güven yok bi susun allah aşkına battıkkkkkkkkk

  • usa15 Mayıs 2019 19:28

    kur 5.60 a kadar geriler hakan atilla serbest kalır

  • ALAATTİN CAMGÖZ15 Mayıs 2019 15:57

    bunlara inanmayın arkadaşlar daha önce dolar 4,50 TL olarak hedef vermiş idi tutmadı 6,20-7.00 TL arasına geldi.abd faizleri düşürecek ise doların yönü aşağıya gelir ve altın yükselir.

  • EKOL15 Mayıs 2019 13:32

    Evet merkez geçen oturumunda hata yaptı oda etki ve tepkiyi olceyim derken parmaği gözüne soktu merkez bankası eskisi gibi açıklamalari ve güven kaybı yaşadı üzücü

  • wers15 Mayıs 2019 13:29

    ülkede seçim biterse kriz biterse herşey normale döner