E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıRabobank: Faiz indirimi TL'de satış baskısına neden olur---

Rabobank: Faiz indirimi TL'de satış baskısına neden olur

Rabobank: Faiz indirimi TL'de satış baskısına neden olur
04 Ocak 2019 - 14:52 borsagundem.com

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys ''Faiz indirimi TL için önemli bir desteği ortadan kaldırabilir ve TL'de yeni bir satış baskısına neden olur'' dedi

Rabobank Gelişen Piyasalar Kur Stratejisti Piotr Matys Bloomberg HT'de açıklamalarda bulundu

Matys, Türk Lirası'nın bu yılın başından beri en kötü performans gösteren para birimlerinden biri olduğunu, TL'de son satışların Japon yeninden kaynaklandığını bildirdi.

Matys beklentiden iyi gelen Aralık enflasyonu sonrası Merkez Bankası'nın en azından yılın ilk yarısında herhangi bir faiz indirimi yapmaması gerektiğini söyledi. Matys şu anki küresel koşullarda faiz indiriminin tam ters etki yaratabileceğine dikkat çekti ve "Faiz indirimi TL için önemli bir desteği ortadan kaldırabilir ve TL'de yeni bir satış baskısına neden olur. Bu da enflasyon için negatif olur, yüksek enflasyon süreci uzayabilir" diye konuştu.

Matys piyasalarda ABD - Çin ticaret savaşlarına dair bir iyimserlik algısı olduğunu belirterek "gelecek hafta 2 ülke arasında görüşme olacak, bu da gerilimi azaltabilir. Ancak bu sorunun yakın zamanda biteceğini düşünmüyoruz. Bu da gelişen piyasalar için risk." ifadesini kullandı.

Manulife Gelişen Piyasalar Kıdemli Stratejisti Richard Segal ise Bloomberg HT'ye TL'de toparlanma için hala yer olduğunu, Merkez Bankası'nın ve politika yapıcıların atacağı adımların TL'nin hareketinde önemli olacağını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kadir Uluer05 Ocak 2019 04:43

    Ekonomiden anlamayan cahiller !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! faizi düşüreceksin  dolar yükselecek , yükselsin yükseldikçe faizi düşürücen  , tekrar düşüreceksin atıyorum dolar oldu 10 tl , tekrar faizi düşürücen , dolar 15 tl oldu tekrar faizi düşürücen bu şekilde sonuna kadar faizleri % 0.90 lara kadar indircen , belki yüksek kurdan bir süre zarar edebilirsin ama şahlanan ekonomi doların hızını kesecektir sonunda dolarda düşmeye başlayacaktır.Yoksa dolardan korkar faiz artırırsan ülkeyi batırırsın.

  • Fidel04 Ocak 2019 15:12

    Faiz insin, TL gocsun