E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaQE azaltma kararları toplantılarda verilecek---

QE azaltma kararları toplantılarda verilecek

QE azaltma kararları toplantılarda verilecek
08 Ocak 2014 - 21:30 borsagundem.com

​Fed'in Aralık ayı toplantısının tutanaklarına göre, yetkililer azaltmaya devam için bir çizelge belirlemedi ve kararlar toplantılarda görüşülecek

Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) parasal genişlemeyi (QE) azaltma kararı aldığı Aralık ayı toplantısının tutanaklarına göre, Fed yetkilileri merkez bankasının tahvil alım programının sağladığı ekonomik faydaların azaldığını düşünürken, finansal istikrara yönelik endişeleri dile getirdiler.

Fed'in 17-18 Aralık toplantısının tutanaklarında, "Üyelerin çoğunluğu tahvil alımlarının devam etmesiyle marjinal faydasının azaldığı görüşünde. Üyeler ayrıca ek varlık alımlarının marjinal maliyetinin de finansal istikrara yönelik riskleri artırdığı ve finansal sektörde risk alımlarının aşırıya kaçma potansiyeli konularında endişeli" ifadeleri yer aldı.

Politika yapıcılar ilk toplantıyı 28-29 Ocak tarihlerinde gerçekleştirecek ve ekonominin güçlenmesiyle aylık tahvil alım hızını azaltma stratejilerinin bir sonraki adımını görüşecekler. Tutanaklarda tahvil alımlarının azaltılmasına yönelik herhangi bir planlama görülmezken, yine de bazı yetkililer daha kararlı ve belirli bir yol izlenmesi gerektiğini ifade ettiler.

Raporda ayrıca, "Birçok üye bugüne kadarki ilerlemeden tatmin olduğu yönünde yorum yaparken, bazı üyeler ekonominin beklentiler doğrultusunda ilerlemesi durumunda, iş gücü piyasası görünümündeki istikrarlı ilerlemeye önümüzdeki yılda ulaşılacağı görüşünde. Aynı zamanda birkaç üye, bir takım diğer göstergelerin istikrarlı seviyelere doğru daha az ilerleme gösterdiğini, iş gücü piyasasında toparlanmanın tamamen gerçekleşmediğini ve ekonomik büyümede öngörülen toparlanmanın henüz sağlanmadığını belirttiler" denildi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)