E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin’in partisi seçimi kazandı---

Putin’in partisi seçimi kazandı

Putin’in partisi seçimi kazandı
20 Eylül 2021 - 08:44 borsagundem.com

Rusya dün kritik bir seçimi tamamladı. Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Birlik Partisi, seçimlerden zaferle ayrıldı. Fakat partinin geçen seçime göre oy kaybı yaşaması gündem oldu

Son dönemde muhalifler üzerindeki baskıyı artıran Vladimir Putin, dün gerçekleşen oy verme süreci sonunda zaferini ilan etti.
Sözcü'nün haberine göre Merkez Seçim Komisyonu, oyların yüzde 64’ünün sayıldığını ve Putin’in Birlik Partisi’nin oyların yüzde 48’ini aldığını duyurdu. Birlik Partisi’nin en yakın rakibi olan Komünist Parti’nin oyları ise yüzde 21 seviyelerinde kaldı.

Uzmanlar, Putin’in performansının düştüğünün altını çizerken 2016 yılında gerçekleşen seçimlerde partinin yüzde 54’ün üzerinde oy aldığını hatırlattı. Yaşam standartlarının düşmesi, muhalefet lideri Alexei Navalny’nin Rusya’da yolsuzlukları ifşa eden açıklamaları ile birlikte Putin’e destek azalmıştı.

1999’DEN BERİ ÜLKEYİ YÖNETİYOR

1999 yılından beri başbakan ya da devlet başkanı olarak ülkeyi yöneten Putin, bu zafer ile birlikte yerini sağlamlaştırdı. 68 yaşındaki Putin’in bugün 2024 seçimlerine aday olup olmayacağına dair bir açıklama yapması bekleniyor.

Gelen ilk sonuçlara göre Komünist Parti ikinci olurken ulusalcı LDPR partisi oyların yüzde 8’ini aldı ve Adil Rusya Partisi ise yüzde 7’de kaldı. Putin’in partisini destekleyen bu üç partinin yanı sıra yakın zamanda kurulan “Yeni İnsan” partisi ise yüzde 6 oy alarak parlamentoya girdi.

Bu sonuçlara göre Birlik Partisi, Duma’daki 450 sandalyenin yaklaşık dörtte üçünü aldı.

Rusya'daki seçimde ilk sonuçlar geldi

 

Rusya'da seçmenler sandık başında

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.20 Eylül 2021 09:37

    RUSYA'DA BARAJ YÜZDE 5 UYGULANDIĞINDAN 5 PARTİ PARLRMENTOYA GİRDİ ŞAYET BARAJ BIZDEKİ GİBİ YÜZDE 10 UYGULANSA 2 PARTİ MECLİSE GİRER DİĞER 3 PARTİNİN OYLARI PAYLAŞILIR MECLİSTE FARKLI/YENİ GÖRÜŞLER TEMSİL EDİLEMEZDİ

  • Berber Bekri 20 Eylül 2021 11:40

    25 parti de girse demokrasi olmayan ülkelerde seçim bir seramoniden ibarettir....Örnek Rusya-Suriye- Azerbaycan ve Zurktikiye bu ülkelerde halk sandığa gider sonuç hep hüsrandır beterin beteri gelir nesiller boyu limon gibi sıkılır fakirlere şükür edilmesi tembihlenir...ölünce cennet e fakirler önce girecek cek cak diyerek dünya da fakirlikten şikayet etmesinin önüne geçilir...