E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'in Özel Temsilcisi: Rusya, Şam ve YPG anlaştı---

Putin'in Özel Temsilcisi: Rusya, Şam ve YPG anlaştı

Putin'in Özel Temsilcisi: Rusya, Şam ve YPG anlaştı
15 Ekim 2019 - 20:43 borsagundem.com

Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Lavrentyev; YPG/PKK, Şam ve Rusya arasında anlaşma sağlandığını söyledi. Lavrantyev ayrıca, harekatın amacı yerine getirildiğinde Türk askerinini de Suriye'den çekilmesi gerektiğini ifade etti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Suriye Özel Temsilcisi Aleksandr Lavrentyev, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Barış Pınarı Harekatı tamamlandıktan sonra askerleri Suriye’nin kuzeyinden çekme niyetinde olduğunu söylediğini belirtti. Lavrentiev demecinde, Türkiye’nin Suriye’de bulunma hakkının olmadığını savundu.

Kürtler (YPG/PKK), Şam ve Rusya arasında anlaşmaya varıldığını belirten Rus temsilci, ABD askerlerinin Suriye’den çıkacağını umduğunu söyledi.

"GÖREV TAMAMLANINCA TSK SURİYE'DEN ÇIKARILACAK"

Lavrentyev, basın toplantısında, “Erdoğan aslında operasyon yapacakları, amacının, onun anlayışına göre terörist olan gruplara karşı mücadele olduğu konusunda herkesi uyarmıştı. Dolayısıyla bu görev yerine getirilince Türk askerler Suriye’nin kuzeyinden çıkarılacak” dedi. 

Rus diplomat, Suriye’nin Türkiye sınırında sadece Suriye askerlerinin bulunması gerektiği, bunun Suriye topraklarından Türkiye yönelik düzenlenen saldırılara karşı en iyi garanti olacağı yönündeki Rusya’nın duruşunu da hatırlattı.

YPG ESAD’A İZİN VERDİ

Temsilci Kürtlerin, Suriye hükümet güçlerine Menbiç dahil bazı bölgelere girebilmesi için izin verdiğini öne sürdü ve Türkiye’nin askeri operasyonunu onaylamadıklarını belirtti.

Daha önce yapılan anlaşmalara göre Türkiye’nin kuzey Suriye’de sadece 5-10 kilometre derinliğe inebileceğini söyleyen Lavrentiev, Suriye’nin kuzeyinde 12 bin IŞİD üyesinin mahkum olarak tutulduğunu açıkladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Feri.16 Ekim 2019 14:34

    Siz kimsiniz lan bizi çıkaracaksınız.

  • Veli15 Ekim 2019 23:22

    Aslında şimdi 6 satte çıkacaksın buyrun diyeceksin esada rusa apışıp kalacaklar Abd gelse gelemeyecek deaş diye bişey kalmadı verecen silahları vatanseverlere kendi kurtuluş savaşlarını yapsınlar

  • KILIÇ15 Ekim 2019 22:38

     RUSYANIN TUTMU UTANÇ VERİCİ ABD ORDAYKEN ÇITI ÇIKMIYORDU TÜRKİYE GİRİNCE BEN BURDAYIM DEMESİ İNSANLIK DIŞI TUTUMDUR ŞİMDİ SORMAK LAZIM YIRTIK DONDANMI ÇIKTINDA ORTALIKTA AHKEM KESİYORSUN.

  • Bika15 Ekim 2019 22:29

    Suriye'nin kuzeydoğusunda hava sahası ABD'nin kontrolündeyse izinsiz uçan uçak havada kalmaz. Suriye genelinde hava sahası Rusya'nın kontrolünde.

  • ıtri15 Ekim 2019 22:23

    rusya da kazık attı

  • gercekci15 Ekim 2019 21:59

    rusun dediğine bak suriyede kürtlerden izin alarak münbiçe girmiş suriye askerleri reis sonuna kadar devam durmak yok yola devam

  • eee15 Ekim 2019 21:40

    Suriye ile anlaşmamak adına atılan adımlar... ABD+suriye+ypg uzlaşı yapacak..Suriye topraklarından Türkiyede çekilecek.Daişlileride yanına alacak çıkacak... göz göre göre lades...

  • Uyumsuz 15 Ekim 2019 21:37

    Eyy putin sen de mi bizi kandırdın be. Abd vermezse rusyadan onu alırız şunu alırız. Alırız parayı verdikten sonra alırız da bu rusçuklara parayı pkk lı ypg li deaş lı teröristler de verse onlara da satarlar. Çünkü adamlar dot değil tüccar tacir. Sırtımızı duvardan başka bir şeye yaslamamamız gerektiğini bir kez daha gördük çünkü bizim dostumuz yok, geçmişte hepsinde bıraktığımız bir kuyruk acısı var...

  • Özer15 Ekim 2019 21:22

    Erdoğan hep mi kandırılacak yani? Bu ne biçim açıklama? Yazık bu kadar sivil insanımız şehit oldu.

  • Misafir 15 Ekim 2019 21:46

    Kısa vadeli düşünme. Devletine güven. Amerikada Türkiye'yi mahvedecekti, noldu yapabildimi. Her gün ülkeler farklı hamleler yapmakta. Bakalım bizim cevabımız ne olacak.

  • mehmet15 Ekim 2019 21:16

    bunlar da amma büyüttü suriye ordusunu... bizden 50 yıl geri teknolojileri ve çapulcular ordusuyla naapabilecekler. varil bombası mı atacaklar. ?

  • Uyumsuz 15 Ekim 2019 21:50

    Biz oraya suriye ordusu ile savaşmak için girmedik. Teröristleri sınırımızdan temizleyip güvenli hale getirmek için girdik. Şu an bu oyunu kuranların derdi de zaten bizi suriye ordusu ile karşı karşıya getirerek bizi zaten yalnız olduğumuz uluslararası toplumda (AB, BM, NATO ve geri kalan diger ülkeler) tamamen yalnızlaştırıp devletimizi işgalci gibi göstermek itibarsızlaştırma derdindeler ha belki daha haince planları vardır. O yüzden böyle gazlamayın. Bizim derdimiz ulusal güvenliğimizi tehdit eden hain pkk ypg terör örgütüdür, suriye ya da esad değil.

  • yahu15 Ekim 2019 21:41

     nasıl bir mantık var sende? suriye ordu diyen mi var? yahu sen bu haberden bununuanladın ? ya deget yaa abd ve rusya da da senin gibi vatandaşları olsa 10 kere yenerdik bunları...

  • vatansever15 Ekim 2019 21:11

    kim ne derse desin TC bir an evel nukleer guce kavusmasi gerek...,yok arapmis yok rus yok abd ,avrupa hepsi hikaya.nukler gucun varmi ,o zaman kralsin......