E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'in işgal izni dünyayı ayağa kaldırdı---

Putin'in işgal izni dünyayı ayağa kaldırdı

Putin'in işgal izni dünyayı ayağa kaldırdı
01 Mart 2014 - 20:03 borsagundem.com

Rusya Parlamentosu'nun Putin yönetimine "Kırım'ı işgal izni" vermesi endişe yarattı, zirvelerde toplantı kararları alındı

Rusya parlamentosunun, Rus ordusunun Ukrayna'da görev yapmasına onay vermesi, uluslararası örgütleri de harekete geçirdi.Rus ordusunun Kırım'a girmesine izin veren tezkerenin Rusya Parlamentosu üst kanadından çıkmasının ardından  BM Güvenlik Konseyi, Ukrayna konusunda bu akşam için acil toplantı kararı aldı.

AB DE TOPLANIYOR

AB dışişleri bakanlarının da Ukrayna'daki durumu görüşmek üzere Pazartesi günü olağanüstü toplantı yapacağı belirtildi. AFP'ye konuşan bir kaynak, AB toplantısının TSİ 14.00'da yapılacağını söyledi.

AA'nın haberine göre, diplomatik kaynaklar, Pazartesi toplanacak AB dışişleri bakanlarının, Kırım başta olmak üzere Ukrayna'daki son gelişmeleri değerlendirip ortak pozisyon belirlemeye çalışacaklarını belirtti.

Litvanya ve Letonya'nın da güvenlik riski gerekçesiyle NATO'nun karar organı Kuzey Atlantik Konseyi'ni Pazartesi olağanüstü toplantıya çağırdığı bildirildi. Öte yandan Obama yönetimi tüm gelişmeleri dikkatle izliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • K.Y.02 Mart 2014 09:48

    "Fitneciler koalisyonu" ellerinden geleni ardına koymasınlar ... PUTİN istediğini almadan ve o fitnecileri Ukrayna dan kovmadan çıkmaz oradan ... Gerçekten lider dediğin böyle olmalı ...

  • mali01 Mart 2014 23:55

    Bir bu eksikti. Devletimiz mazlumların yanında olmalı. Kırım bizim için de önemli.