E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'in en güvendiği iki isim tehdit oldu: İç savaş iddiası!---

Putin'in en güvendiği iki isim tehdit oldu: İç savaş iddiası!

Putin'in en güvendiği iki isim tehdit oldu: İç savaş iddiası!
21 Kasım 2022 - 11:35 borsagundem.com

24 Şubat'tan beri Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş sürerken, ABD medyasına konuşan bir yetkili Moskova'da krizin üst düzeyde olduğunu iddia etti.


Rusya’nın Ukrayna’yı işgaliyle başlayan savaş arabulucuların çabalarına rağmen bitmek bilmezken dikkat çekici bir iddiayı ABD medyası ortaya attı.

ABD’nin önde gelen medya kuruluşlarından Newsweek, Rus istihbarat birimi FSB’nin Moskova’da olası bir gerilime hazırlandığını yazdı. Newsweek’e konuşan ve ismini açıklamayan bir kaynak, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile müttefikleri paralı asker grubu Wagner’in kurucusu Yevgeny Prigozhin ve Çeçen lider Ramazan Kadirov arasında tansiyonun yükseldiğini söyledi.

“KAÇINILMAZ SONUÇ: KAOS, İÇ SAVAŞ VE ÇÖKÜŞ...”

Sözcü'deki habere göre; Son dönemde Moskova’da rüzgarın tersine döndüğünü söyleyen yetkili, “Kaos, iç savaş ve çöküş… bunların hepsi önümüzde ve bu kaçınılmaz” ifadesini kullandı.

FSB içindeki yazışmalara ulaşan Newsweek, Kremlin içinde anlaşmazlıkların olduğunu aktarırken, Prigozhin ve Kadirov’un Putin için siyasi bir tehdit olarak görüldüğü de belirtildi. Fakat ismini açıklamayan kaynak, “Rusya’da gücün bırakılmasına dair basit bir model yok” yorumunu yaparken, “Başta bir ayaklanma olabilir ve sadece kaos ve yağmalama olayları ortaya çıkabilir. Fakat güvenlik güçleri Prigozhin’in grubuna karşı zorda kalabilir. Böyle bir savaş kötü olur fakat genel olarak kaçınılabilir” dedi.

Öte yandan bir diğer senaryoda da Rusya’daki bazı bölgelerde bulunan asker ve güvenlik güçlerinin kaynaklar için karşı karşıya gelmesi olduğu belirtildi. Bu senaryoda ise, “Birçok Rus artık dönülmez noktaya gelindiğini düşünüyor. Bunlar ele geçirdikleri bölgelerin küçük çarları olmak istiyor” ifadeleri yer aldı.

“PRIGOZHIN VE KADIROV ZAMANLARININ GELDİĞİNİ BİLİYOR”

Newsweek’e konuşan kaynak, “Prigozhin ve Kadirov zamanlarının geldiğini ve kendilerini ayırmaları gerektiğini biliyor. İkisi de savaşmayı bırakıp diyaloga başlamayı düşününce Putin’in kendilerine ihtiyacı kalmadığını biliyor” dedi.

Rus istihbarat birimlerinin Prigozhin ve Kadirov’dan provokasyon beklediğini de belirten yetkilinin paylaştığı yazışmalarda, “Eğer her şey Prigozhin’in planına uygun olursa, biz hem kontrolü hem de ülkeyi kaybedebiliriz” denildi.

Rusya saldırının yönünü değiştirdi

 

Rusya'dan 'hava sahası' desteği

 

BM Genel Kurulu'ndan Putin'i kızdıracak karar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran22 Kasım 2022 10:23

    ABD de medya da böyle demişler!  Peki nereden bilmişler? Çünkü biz böyle buyurduk.  diyor. Bunların haysiyetsiz medyası ve içerdeki fitneci fonlanmış itlerinin acaba yatacak yeri var mı?  Bu itler her türlü ideoloji, solcu,  islamcı, vs. kimliklerinin arkasına gizlenip yapmadıkları itlik yoktur.  Bunlar Amerika  Soros un fonladığı minik minik partiler ya da gasteci kimlikli soytarılardı.  Allah cümle insanımıza iyiyi kötüden ayırma basiretini versin.  Aldatan ya da aldananlardan eylemesin.  

  • ALİ KODUŞ21 Kasım 2022 12:03

    ABD diyor ise asla inanmayın.demek ki rusya doğru yolda.bunlar alğı operesyonları asıl sorun bence abd de.

  • vatandaş21 Kasım 2022 15:50

    Nasıl doğru yolda oluyorlar anlamadım. azeri kardeşlerimizi katlettiler, ukrayna dakileri, gerçek çeçenleri, gürcüleri katlettiler.

  • Bik21 Kasım 2022 11:58

    Rusya devletinin dünyadan soyutlanması, Rus halkının iktidarı sorgulamasına neden olmakta ve parası olup kısıtlamalardan rahatsız olanlar da ülkeyi terk ediyor.