E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'den yaptırımlara karşı hamle---

Putin'den yaptırımlara karşı hamle

Putin'den yaptırımlara karşı hamle
08 Mart 2022 - 21:25 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin Rusya'nın güvenliği için ithalat ve ihracatı sınırlayan ekonomik önlemlerle ilgili başkanlık kararnamesini imzaladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın güvenliğinin sağlanması amacıyla dış ekonomik faaliyetler alanında özel ekonomik önlemlerin uygulanmasına ilişkin kararnameyi imzaladı. ABD Başkanı Biden, Rusya'dan hem petrol hem de doğalgaz ithalini yasakladığını açıkladı ve Rusya'ya finansal yaptırımların devam edeceğini söyledi.
Rusya'nın 'sessizlik rejimi' ilan etmesi sonrası bu sabah saat 10.00'da Ukrayna'nın Kiev, Harkov, Çernigov, Sumi ve Mariupol şehirlerinde açılan insani koridorlardan sivillerin tahliyesi gerçekleşti.
Rusya Savunma Bakanlığı'na göre Sumi’den aralarında yabancıların da bulunduğu 723 kişi insani koridor üzerinden Poltava’ya tahliye edildi. Kiev yönetimi Kiev, Çernigov, Sumi, Harkov ve Mariupol’den Rusya’ya giden tüm büyük tahliye güzergahlarına karşı çıkıyor.
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, operasyonun durdurulması için Kremlin'in şartlarından olan Kırım ve Donbass cumhuriyetlerinin tanınmasını tartışmaya açık olduğunu söyledi.
Rus petrolüne yaptırım açıklaması yapan ABD Başkanı Biden, finansal yaptırımların süreceğini belirtti.
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ise dış ekonomik faaliyetler alanında özel ekonomik önlemlerin uygulanmasına ilişkin kararnameye imza attı. Putin, bazı ürünlerin ve hammaddelerin ihracatının yasaklanacağı ülkelerin listelerinin iki gün içinde belirlenmesi talimatını verdi.

AB'den Rus doğalgazı planı: 3'te 2 oranında azaltılıyor

 

Zelenski Rus ordusunun kayıplarını açıkladı: Aralarında bir de general var

 

Ukrayna'dan tahliye edilen Türk vatandaşlarının sayısı 13 bin 120 oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)09 Mart 2022 10:59

    Elin devletleri kendilerini doyuruyor, sonra dunyaya ihracat yapıyor.. biz onca m2 toprak coğrafi olarak en büyük devletler ligindeyiz. 4 mevsim görüyoruz. Ülke insanını doyuramıyoruz, bırak doyurmayı avrupayı doyuracak buğday ay çiçek ekecek toprak var. Al saçan cari açık kapatacak sistem. 401 milyar usd 1 yıl turist gelecek diyen ekonomistler :D yap plan program, her yıl kazan tahıldan 10 milyar usd ihracat geliri. hem ithal tahıl son bulacak, cari açık vermeyeceksın, hemde esktradan malını dunyaya satacaksın cari fazla vereceksın. 10 yılda dış borç sıfır... fantastik gözlerden ışık saçıp şapkada ilizyon gösterisi yapmayı bırakın. :D zaten tavşan şapkada... Sonra derğer  x partinin PRoJESİ NE :D  akıl+fikir+mantık+insanların sorunlarını dinleyerek çözüm üretmek. al sana proje :D insan içine çıkmayanlar sorun bilmeden çözemez.

  • Öyle09 Mart 2022 08:34

    Ay çiçek yağı ve buğday için putinle görüsüp izin istiyorsak gemileri salsın diye vay halimize vay,ha petrol olsun türevleri olsun anlarım neden çünkü bizde yok,veya bizde olmayan silah ekipman yine anlarım kardeş biz ay çiçek yağı ve buğday için arıyorsak rusyayı gerçekten bunu hal etmişiz demektir öyle ya bunca toprağı olupda ithalatçılık yapana müstehaktır.

  • Yorum09 Mart 2022 01:52

    Bişey daha Rusyadan turist kabul edersek Avrupa turist göndermeye bilir bununda aklınızın bir tarafına yazın

  • Bik08 Mart 2022 22:01

    Rusya ekonomisi öncelikle  petrol ve doğal gaz gelirlerine dayanıyor. Türkiye'de evinde Rus markası olan ürün bulunduran yoktur, yediği ekmek ya  Ukrayna ya da Rus buğdayı undan yapılmıştır ve aynı zamanda kullandığı doğal gaz  Rusya'dan geliyordur. Enerji ve tarımda tam bağımsız olmayı amaçlayan politikaların Cumhuriyetin 2. yüzyılında izlenmesi gerektiği bu dünya krizinde daha iyi anlaşılmıştır.

  • Yorum09 Mart 2022 01:49

    Evet evde Rus markası yok ama evdeki hemen hemen her şey petrol ürünü şimdi neyse bişey demiyeyim yakında anlaşılır her şey