E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin’den Türkiye talimatı---

Putin’den Türkiye talimatı

Putin’den Türkiye talimatı
08 Şubat 2023 - 22:15 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Türkiye’de deprem sonrasında arama kurtarma çalışması yapan Rus ekiplerinin sayısının arttırılmasını istediği bildirildi

Rusya Acil Durumlar Bakanlığından yapılan açıklamada, Putin'in merkez üssü Kahramanmaraş olan 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki depremler sonrasında binaların enkazında arama kurtarma çalışması yapan Rus grupların sayısının arttırılması için Rusya Acil Durumlar Bakanı Aleksandr Kurenkov'a talimat verdiği belirtildi.

Rusya'dan Türkiye'ye bugün 50 kişilik bir ekibin ve 11 doktorun daha gönderildiği hatırlatılan açıklamada, böylece gönderilen Rus uzman sayısının 150'yi geçtiği aktarıldı.

Ekiplerin Kahramanmaraş'a kamp kurduğu ifade edilen açıklamada, enkazın incelenmesi ve kaldırılması için uzmanların iki gündür çalıştığı kaydedildi.

"40'TAN FAZLA DOKTOR TIBBİ YARDIMA HAZIR"

Açıklamada, “Acil durum bölgesinde tedavi, ameliyat ve yoğun bakım ünitelerinin bulunduğu sahra hastanesi konuşlandırıldı. 40'tan fazla doktor tıbbi yardım sağlamaya hazır.” ifadeleri yer aldı.

Ayrıca Rusya'nın depremler sonrasında İskenderun Limanı’nda çıkan yangını söndürmek için gönderdiği Be-200 yangın söndürme uçağının, gün içerisinde devam eden yangının üzerine 60 ton su boşalttığı bildirilen açıklamada, bugün gönderilen yeni ekibi taşıyan uçağın Türkiye'ye ulaştığı bilgisi paylaşıldı.

AFAD depremzedeler için oluşturulan tahliye noktalarını açıkladı

 

 Erzurum'da korkutan deprem

 

Deprem bölgelerindeki öğrenciler için önemli karar

 

Erdoğan: Böylesine bir depreme hazırlıklı olmak mümkün değildir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AGS16 Şubat 2023 00:06

    Amerikan uçak gemisiyle yardıma gelinmesi manidar... Böyle bir duruma ihtiyacımız yok.

  • Enteresan 20 Şubat 2023 07:31

    Cahil. ABD uçak gemisi, NATO yükümlülüğü çerçevesinde teklif edildi. Güneyinde Rusya var. Lojistik destek ile Esad güçlerine gir dese idi bu uçaklar kalkacaktı. Ukrayna bile birşey anlatmıyor mi size? Hatay kaybedilmiş topraktır Rusya için. Ne kadar slk adamsınız yahu. NATO tatbikatlarında onlarca gemi geliyor. Kalkmış nutuk atıyor bir gemi için!!!!

  • b.kemancı09 Şubat 2023 16:15

    öğle bir işbirliği  yapalımki   dünya gıpta ile baksın 3 katı aşkın biina olmasın  ve şehir planlansın 2 odalı ya çelik ya prefabrik   evler 5 milyon  adet yapıp  tüm tükiyede  evi olmayan  insanlara  dağıtıp kiracı işini çözelim  örnek olalım ,dünyaya.  yardım eden  tüm ülke insanlarına candan tşkl.

  • yorum 09 Şubat 2023 12:06

    dış politikada ne kadar önemli bir ülke olduğumusun kanıtıdır. dünya devletleri türkye için el ele oldular emeği geçen ve yardımını esirgemeyen devletlere şükranlarımısı sunarım unutulmayacak bir yardım unutulmayacak bir dost eli sağolsunlar

  • nükleer09 Şubat 2023 10:04

    Nükleer santrale çok dikkat edilmeli çoook !!

  • Enteresan20 Şubat 2023 07:34

    Nükleer santral Mersin'de. Kaç bina yıkılmış Mersin'de ? Deprem bölgesinde değil santraller. Zaten 9 büyüklüğünde bir depreme dayanıklı inşaa ediliyorlar. Daha karada 9 büyüklüğünde bir deprem görülmemiş bile . Santrali Rusya yaptığı için için rahat. Türk müteahhitleri didik didik ediyorlar. Demir çalma yok

  • Avantaj09 Şubat 2023 07:47

    Sayın erdoganla arkadaş olması avantaj.