E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPutin’den sert ‘dolar’ çıkışı: Savaş aracı---

Putin’den sert ‘dolar’ çıkışı: Savaş aracı

Putin’den sert ‘dolar’ çıkışı: Savaş aracı
04 Haziran 2021 - 16:58 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, ABD Doları’nın ekonomik ve politik bir savaş aracı olarak kullanıldığını söyledi

Rusya Başkanı Vladimir Putin, ABD Başkanı Joe Biden ile gerçekleştireceği görüşme yaklaşırken, ABD Doları için “ekonomik ve politik bir savaş aracı” dedi.

St. Petersburg, Uluslararası Ekonomi Forumu'nda konuşan Putin, Kuzey Akım 2'nin yaptırımlara tabi olan ana kısmının tamamlandığını da belirtirken, ikinci hat için çalışmalarının da devam ettiğini söyledi ve ekledi:

Kuzey Akım 2'nin ilk hattının birkaç saat önce başarılı bir şekilde tamamlandığını açıklamaktan mutluluk duyuyorum.

Putin, Almanya'da bulunan kısım ile biten kısmın hala birleştirilmediğini ama yine de Gazprom'un gaz aktarımına hazır olduğunu dile getirdi.

RUSYA VARLIK FONU’NDAN DOLAR KARARI!

Rusya Maliye Bakanı Anton Siluanov, ülkenin varlık fonundaki dolarları sıfırlayarak euro, yuan ve altına geçeceğini söylemişti.

Bu hamlenin olası yaptırımlara karşı dolar riskini azaltmak amacıyla olduğu düşünülüyor.

Bu transferle 119 milyar dolar değerindeki likit varlık merkez bankasının devasa rezervlerinin arasındaki yerini alacak fakat bu işlemin piyasalara etkisinin ne olacağı öngörülemiyor.

Rusya Merkez Bankası, olası ABD ve Avrupa yaptırımlarına karşı son birkaç yıldır dolar varlıklarını kademeli olarak azaltıyordu.

Siluanov, değişiklikten sonra fonun varlıklarının yüzde 40’ının euroda, yüzde 30’unun yuanda, yüzde 20’sinin altında, yüzde 5’inin yende ve yüzde 5’inin sterlinde tutulacağını söyledi.

Varlık fonu halihazırda likit varlıklarının yüzde 35’ini dolar olarak tutuyor ve bu da 41,5 milyar dolarlık bir rakama tekabül ediyor. Likit olmayan varlıklar ile birlikte varlık fonunun büyüklüğü yaklaşık 185,9 milyar dolar ediyor.

Biden Çin’li şirketlere yaptırımları genişletti

ABD'de tarım dışı istihdam beklentinin altında kaldı

Dolarda tarım dışı istihdam sonrası gerileme sürüyor

Altın, istihdam verisinden destek buldu

Wall Street’te gerilim artacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Atakan 05 Haziran 2021 00:00

    Düşmanımın düşmanı dostumdur yani ikisi de düşmanımız Türk ve Türkiye düşmanı rusyanın hizaya getirilmesi için putinin seçimle yıkılması gerekir yoksa bize de dost görünüp bela olmaya devam edecektir abd yıkılmayacağına göre rusyanın abd tarafından da olsa güçsüz duruma düşürülmesi bizim işimize gelir

  • Türkoğlutúrk05 Haziran 2021 09:12

    Ülkeler arasında dostluk olmaz menfaat olur.ama bizdeki takunyalilar ABD askerine secde edip geldiklerinde genelev boyarlar.ornek ABD,Kıbrıs'a çıktın amborgayi dayadı.halen Ankara'da ABD li danisman niye var.pkk ya destek veriyor ama üsleri kapatmiyorsun.neden...

  • RAMO CANCAN04 Haziran 2021 21:03

    Artık Dünya Parası diye bir para çırartılması veya tüm ülkeler paraları altına karşılık olur ise işler düzelir.yoksa dolar dünya yı köle yapar.bunun başka yolu yoktur.

  • Yorum04 Haziran 2021 17:31

    Ya Rusya gibi bir devlet bunu yenimi anlıyor adamlar abd donlarına yapılacak bir saldırıyı pentegona yapılacak saldırıdan daha çok önemsiyor doları dünyayı eğitecek kırbaç gibi görüyorlar