E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'den Scholz'a Ukrayna uyarısı---

Putin'den Scholz'a Ukrayna uyarısı

Putin'den Scholz'a Ukrayna uyarısı
02 Aralık 2022 - 15:51 borsagundem.com

Putin, Scholz'la yaptığı telefon görüşmesinde muhatabına Ukrayna konusundaki yaklaşımlarını gözden geçirme çağrısı yaptı. Yapılan görüşmede 22 Temmuz'da İstanbul'da imzalanan tahıl anlaşmaları da konuşuldu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Almanya Başbakanı Olaf Scholz'la Alman tarafının talebi üzerine telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Taraflar Ukrayna'daki durumun çeşitli boyutlarını etraflıca konuşurken Putin, özel askeri harekat düzenlenmesiyle ilgili Moskova'nın ilkesel yaklaşımlarını bir kez daha detaylı bir şekilde anlattı. Rusya lideri Putin, Almanya da dahil Batılı ülkelerin yıkıcı politikalarına dikkat çekerek Kiev rejimine silah pompalanmasını ve Ukraynalı askerlere eğitim verilmesini eleştirdi.

Putin, "Tüm bunlar ve Ukrayna'ya verilen kapsamlı siyasi ve mali destek, Kiev'in herhangi bir müzakere fikrini tamamen reddetmesine yol açıyor. Ayrıca bu, Ukraynalı aşırı milliyetçileri sivil nüfusa karşı giderek daha fazla kanlı suç işlemeye teşvik ediyor" ifadelerini kullandı.

Rusya Silahlı Kuvvetleri'nin Ukrayna topraklarında belirlenen hedeflere nokta atışı füze bombardımanları düzenlemekten uzun süre kaçındığını anımsatan Putin, ancak Kiev'in Kırım Köprüsü ve enerji tesisleri de dahil Rusya'nın sivil altyapısına yönelik provokatif saldırıları sonrası bu bombardımanların zorunlu ve kaçınılmaz tepkiler olduğunu vurguladı.

Putin ve Scholz, 22 Temmuz'da İstanbul'da imzalanan tahıl anlaşmalarını da ele aldı. Rusya lideri, tahıl anlaşmasının iyi niyetle eksiksiz olarak yerine getirilmesi gerektiğinin ve bunun Rus tarım ürünleri ve gübresi önündeki tüm ihracat kısıtlamalarının kaldırılmasını öngördüğünün altını çizdi.

Putin, Kuzey Akım 1 ve 2 doğalgaz boru hatlarına yönelik terör eylemlerinin ilgili Rus makamlarının da katılımıyla şeffaf bir şekilde soruşturulması gerektiğini ekledi.

Peskov: Putin, Biden ile müzakereye açık

 

Putin, Aliyev ile telefonda görüştü

 

Scholz'dan İran'a tepki

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)