E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'den Rus vatandaşları ve şirketlerine döviz yasağı---

Putin'den Rus vatandaşları ve şirketlerine döviz yasağı

Putin'den Rus vatandaşları ve şirketlerine döviz yasağı
28 Şubat 2022 - 19:47 borsagundem.com

Putin, Rusya vatandaşlarının ve şirketlerinin döviz cinsinden dış borç vermelerini ve Rusya dışındaki banka hesaplarına döviz yatırmalarını yasakladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in imzaladığı kararnameyle, Rusya vatandaşlarının döviz cinsinden dış borç vermeleri ve ülke dışındaki banka hesaplarına döviz yatırmaları yasaklandı.

Kremlin'den yapılan açıklamada, Rusya’ya yönelik yaptırımlarla ilgili önlemleri içeren kararnamenin Putin tarafından imzalandığı belirtildi.

Kararnameyle, ihracat yapan Rus şirketlerine döviz satma zorunluluğu getirildiğine işaret edilen açıklamada, “Uluslararası ticaretle uğraşan şirketler, döviz gelirlerinin yüzde 80’ini yetkili bankalarda satmak zorundadır.” ifadesine yer verildi.

Ülkedeki döviz işlemlerine de bazı yasaklar getirildiği aktarılan açıklamada, "Rusya vatandaşlarının döviz cinsinden dış borç vermeleri ve Rusya dışındaki banka hesaplarına döviz yatırmaları yasaklanmıştır.” denildi.

Zelenskiy AB'ye resmen başvurdu

 

Rusya-Ukrayna görüşmelerinden sonuç çıkmadı

 

BM Genel Sekreteri Guterres: Bölgesel krizle karşı karşıyayız.

 

Ukrayna'da kritik açıklama: Biz düşersek, BM de düşer

 

Borell: AB'nin Ukrayna'ya askeri desteği sürecek

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • mtu01 Mart 2022 04:01

    ruslar kripto paraları süpürdüler sen yasaklardan bahset. dayanamaaazzz artık ekonomik savaş var. yok öyle tank top tüfek. zelensky birilerini arkasına almış kolay masaya da gelmez anlaşmaya da. putin en son size birşeyler verelim deyip masadan kalkacak galiba. niyeti bence gözdağı vermekti ama bilerek yada bilmeyerek çatışmanın ve dünyanın nefretinin ortasında kaldı. biden sinsi sinsi gülüyor avucunu ovuşturuyor çünkü rusya tüm dünyanın tepkisini topladı. öyle zannediyorum ki zelensky de işin içinde yoksa herkes etini budunu biliyor rusya ukraynayı süpürür geçer öyle direniş falan hikaye savaş olacak sen de tankın önünde duracaksın öylemi  geç bunları. rusya kendi güvenliğini tehlikeye atacak herşeyi ortadan kaldırana kadar devam edecek battı balık yan gider deyip.  olan ukrayna halkına oluyor garipler şaklabanı başkan yapmışlar ülke ağlanacak halde

  • Seçmen01 Mart 2022 00:02

    Şimdi anladınız mı montrönün değer ve anlamını? Daha düne kadar tartışma konusu yaptığınız ve küçümsediğiniz montrö nün cumhuriyetimizin en önemli kazanımlatdan biri olduğunu, öyle istanbul kanalı gibi bir rant projesi değil, bir ülkenin bağımsızlığının taçlandırılması ve beka projesi olduğunu idrak etmiş olmalısınız.

  • Yorum28 Şubat 2022 22:21

    Avrupada bize ne bizim derdimiz onların kararları mı veya biz Avrupa nın yerinde olsaydık ne yapmamız gerekirdi yani bunu açmak lazım kuru kuruya AB de AB demeye hiç gerek yok AB nin ne yapması gerek onu söyleyin ki bizde bilelim ben Bi vatandaş olarak anlamıyorum bu konuşmayı AB ukranyaya girip ukranyaya destek mi olmalı yoksa Rusya haklı deyip rusyaya yaptığı kısıtlamalardan geri adım mı atmalı veya bunu kendi tavrımızla nasıl açıklaya biliriz Avrupa bizi örnek alırsa ne şiş yansın ne kebap derse daha mı doğru yapmış olur kafam karıştı neyse

  • Mucise Reis ;)28 Şubat 2022 22:18

    ahh bee, keşke boğaz İstanbul olsaydı, ABd savaş gemileri geçer bol bol para kazanırdık :D Şimdi Ticaret gemileri geçmez zarar ederdik çünkü. :D Deniz altılardan 500 bin, uçak gemilerinden 990 bin, toplu savaş filosu geçişlerinde damping yapardık köşe olurduk  Chape engelledi 

  • Şu işe28 Şubat 2022 21:24

    Bu montrö hala duruyormu ya geçen bunun bir ton lafı edilmişti Allah Allah bak sen.

  • Geçen geçti28 Şubat 2022 20:43

    Atı alan Üsküdarı geçmiş, hala montrödön bahsediyonuz

  • Bik28 Şubat 2022 20:23

    Tiran, Rus halkını yoksullaştırıyor.

  • asena28 Şubat 2022 20:19

    sonun geldi putin okadar toprağı hak etmiyonuz artık paylaşma zamanı geldi

  • tarıkasan28 Şubat 2022 20:18

    bugün rus kripto borsalarında usdt alım rekoru kırıldı. Putin bende sana akıl veriyim kriptoya para yatırmayı yasakla 

  • hım01 Mart 2022 01:03

    bugün rusyada dolar alanlar zarar etti bence rus merkezi faizi 9.5 ten 20 puana çekti