E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'den NATO’ya tepki!---

Putin'den NATO’ya tepki!

Putin'den NATO’ya tepki!
23 Haziran 2021 - 13:34 borsagundem.com

Vladimir Putin, ülkesinin sınırlarında NATO’nun askeri potansiyelini ve altyapısını geliştirmesinin rahatsız verici olduğunu belirterek "Rus tarafının yapıcı ilişkilerin ve sağduyunun geliştirilmesi arzusunun en sonunda galip gelmesini umuyor." dedi.

Putin, 9. Moskova Uluslararası Güvenlik Konferansı’nın açılış programına gönderdiği video mesajında, ülke yetkililerinin, barış ve güvenliği garanti altına almak ve ilgili tüm ortaklarla diyalog yürütmek için her şeyi yapacağını ifade etti.

Vladimir Putin "Hiçbir zaman diğer ülkelere irademizi dikte etmiyoruz, siyasi ve diplomatik yöntemleri kullanarak eşit şartlarda, küresel ve bölgesel sorunların çözümüne katılmaya, tüm ülkelerle yaratıcı iş birliğini genişletmeye hazırız." dedi.

Rusya'nın çabalarının, riskleri azaltmayı, öngörülebilirliği sağlamayı ve silah kontrolü alanı da dahil olmak üzere diyalog ve somut anlaşmalar yoluyla farklılıkları çözmeyi amaçladığını kaydeden Putin, "Siyasi irade ve uzlaşma isteğinin olumlu sonuç verebileceğine inanıyorum. Bunun açık bir kanıtı Rusya ve ABD’nin Yeni Stratejik Silahların Azaltılması Anlaşması’nın (Yeni START) 2026’ya kadar uzatılmasıdır." ifadelerini kullandı.

Rusya’nın sınırlarında NATO'nun askeri potansiyelini ve altyapısını geliştirmesinin rahatsız verici olduğunu belirten Putin, İttifakın gerilimi düşürme ve beklenmeyen olaylar riskini düşürme yönündeki Rusya’nın önerisini reddettiğini ifade etti.

Putin, "Rus tarafının yapıcı ilişkilerin ve sağduyunun geliştirilmesi arzusunun en sonunda galip gelmesini umuyor." şeklinde konuştu.

"KÜRESEL GÜVENLİK İÇİN BÖLGESEL ÇATIŞMALAR ÇÖZÜLMELİ"

Küresel güvenliği sağlamanın önemli yönünün bölgesel çatışmaların çözülmesi olduğuna dikkati çeken Putin, Rusya’nın bunu aktif şekilde teşvik ettiğini söyledi.

Suriye meselesinde Rusya’nın rolüne, Türkiye ve İran'la Astana formatı çerçevesinde siyasi ve diplomatik çalışmalara işaret eden Putin, Rusya’nın katkısıyla Dağlık Karabağ’da çatışmaların durdurulduğunu da anımsattı.

Rusya’da yeni varyantlar salgın durumunu kötüleştirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • RAMO CANCAN23 Haziran 2021 15:27

    bence abd ve ingiltere ,ab ülkelerini ve Türkiye yi rusya ya takıp kendileri kacıp bizleri baş başa bırakacaktır.rusya öyle kolay lokma değildir.eğer savaşacaklar ise savaşssınlar bu savaş bizim savaşımız değildir.