E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'den Macron'a atom bombası tehdidi ---

Putin'den Macron'a atom bombası tehdidi

Putin'den Macron'a atom bombası tehdidi
06 Kasım 2022 - 10:13 borsagundem.com

Geçtiğimiz gün Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşen Rusya Devlet Başkanı Putin, “Hiroşima” örneği vererek Ukrayna’nın doğusuna bir taktiksel atom bombası atma tehdidinde bulundu.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken son günlerde atom bombası ve nükleer silah kullanılması ile ilgili tartışmalar da ayyuka çıktı. Diplomatik kaynaklar, önceki gün Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in üstü kapalı çok net bir mesaj verdiğini ortaya çıkardı.

24 Şubat’tan beri devam eden Rusya-Ukrayna savaşında barış halen telaffuz edilemezken endişe yaratan bir iddia geldi…

Sözcü'de yer alan habere göre, önceki gün Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile görüşen Rusya Devlet Başkanı Putin’in çok net bir mesaj verdiği ortaya çıktı. İngiliz medyasında yer alan haberler diplomatik kaynaklara dayandırılırken, Putin’in Macron’a “Hiroşima” örneğini verdiği belirtildi.

1945’te ABD’nin atom bombası attığı Japonya kenti Hiroşima’yı gündeme getiren Putin’in, “Bir savaşı kazanmak için büyük bir şehre atom bombası atmamıza gerek yok” mesajını üstü kapalı olarak verdiği de belirtildi.

İngiliz Mail on Sunday gazetesinde yer alan haberde Putin’in Hiroşima ve Nagazaki’ye 1945’te atılan ve sırasıyla 129 bin ve 226 bin insanın ölümüne sebep olan nükleer silahı hatırlattığı belirtildi. Atom bombalarının atılmasından sonra Japonya teslim olmuştu.

“BÜTÜN SEÇENEKLER MASADA”

Gazeteye konuşan kaynak, “Macron bir anda endişelenmeye başladı. Bu Putin’in Ukrayna’nın doğusuna bir taktiksel atom bombası atmasının en net işareti gibi duyuldu” diyerek Putin’in Kiev yerine başka bir bölgeye yönelik nükleer silah kullanabileceğinin sinyalini verdi.

Fransız hükümetinden bir kaynak ise, “İki başkan kesinlikle nükleer silah kullanımını konuştu. Putin bütün seçeneklerin masada olduğunu bütün mecralarda söylemek ve göstermek istiyor” ifadesine yer verdi.

İstifa etmeden önce İngiltere’nin eski başbakanı Lizz Truss’a İngiliz istihbaratının Putin’in Karadeniz’de nükleer silah kullanabileceğine dair bilgi ulaştığı belirtildi.

Bolton: ABD, Putin'e nükleer silah kullanırsa suikast yapabilir

Putin ve Macron'dan telefon görüşmesi

Putin hangi nükleer silahı kullanacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Dayanıklı07 Kasım 2022 08:13

    Ukrayna taşıma su ile savaşıyor,iş kızıştıkça savaş büyüyor,rusya fazla kayıp vermemek için nükleer bomba kullanabilir,abd kullanmıştı, kim ne yapabilirki kendi yaratıkları bomba kendi korkuları oldu,

  • öneri güleni, 07 Kasım 2022 07:32

    paşa sen çok yaşa putin paşa öğrettin tüm karalara ve aydınlara insan haklarının avrupasını 🤔 şimdi de at bitir işi .

  • pazarci07 Kasım 2022 07:25

    diyelim ki rusya atom bombasi kullandi ,hangi ulke macasini guvenipte karsilik verecek?konusmasi kolay ,rusya savas benimle ukrayna arasinda diyor ve tekrar ediyorum rusyanin atom bombasi kullamnasi sonrasi (ukraynaya karsi)hangi ulke macasini guvenipte karsilik verecek.hot dedinmi hapside gotunu donmekte.rusya saldirmadan once bile yok oyle yapariz yok boyle yapariz hepsi hikaye.

  • Okie Dokie06 Kasım 2022 16:18

    Atom bombasını destekliyorum. Savaşın derhal bitmesi için nükleer silah şart. At bombayı bitsin bu çile.

  • misafir07 Kasım 2022 09:34

    telavivet atsında öyle konuş

  • hım06 Kasım 2022 11:35

    Savaşı kaybediyor şerrefsiz putin Elinde bir nükleyer kaldı

  • Bik06 Kasım 2022 11:06

    Rusya, atom bombası sadece kendinde mi var sanıyor. Misliyle karşılık göreceğini de hesaplamalı.

  • Tufan06 Kasım 2022 10:48

    Atom bombası savaşı iyice büyütüp 3.dünya savaşına çevirir. Ülke olarak tüm yatırımı silah sanayiine yapmalıyız. Böyle bir savaşta taraf olmama imkanımız çok az olacaktır.

  • VERİ06 Kasım 2022 16:00

    nükleer bombayı kimden alacaksın ,kimse sana vermez,nükleer gücün yoksa caydırıcılığında yoktur,onun içindirki hain amerika bulunduğumuz coğrafyada her istediğini yapıyor...