E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıPutin'den "küresel petrol talebi 5 yıl içerisinde düşüşe geçecek" tahmini---

Putin'den "küresel petrol talebi 5 yıl içerisinde düşüşe geçecek" tahmini

Putin'den küresel petrol talebi 5 yıl içerisinde düşüşe geçecek tahmini
01 Aralık 2020 - 17:36 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, küresel petrol talebi üzerine açıklamalarda bulundu. Putin: “Küresel petrol talebi ise gelecek 5 yıl boyunca yılda yalnızca yüzde 1 artacak. Sonrasında ise yıllık ortalama yüzde 0,1 azalmaya başlayacak.” diye konuştu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya’nın Tümen bölgesinde enerji sektörü yetkilileri ile gerçekleştirdiği toplantıda, petrol sanayisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Rus petrokimya sanayisinin hızlı bir şekilde büyüdüğünü anlatan Putin, şunları söyledi: “Rus üreticiler yüksek kaliteli ürünlerle sadece ülkedeki ihtiyacı karşılamakla kalmayıp, aynı zamanda küresel pazarda da rekabete girebiliyorlar.”

KÜRESEL TALEBİN YÜZDE 4 BÜYÜMESİ BEKLENİYOR

Rusya’nın ham madde avantajını küresel piyasalarda daha fazla kullanması gerektiğini belirten Putin: “Petrokimya ürünlerine yönelik küresel talep önemli bir potansiyel taşıyor. Küresel talebin yılda ortalama yüzde 4 büyümesi bekleniyor. Küresel petrol talebi ise gelecek 5 yıl boyunca yılda yalnızca yüzde 1 artacak. Sonrasında ise yıllık ortalama yüzde 0,1 azalmaya başlayacak.” değerlendirmesinde bulundu.


Putin, Rusya’nın petrokimya sanayisini geliştirmek için toplamda 5 trilyon ruble (yaklaşık 65 milyar dolar) yatırım yapılması gerektiğinin altını çizdi.

Rusya, geçen yıl ürettiği 560 milyon ton petrol ile dünyanın en büyük petrol üreticisi ülkeleri arasında yer alıyor.

Petrokimya şirketinin net kârı yüzde 74 düştü

 

Petrol fiyatlarında yükseliş sürüyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Keklik02 Aralık 2020 01:54

    Rüzgar, güneş santralleri artacak, araçlar artık elektrikli olacak. Nasıl 1 yılda tüm telefonlar tuşludan dokunmatik ekrana geçti, araçlar da benzinli den elektrikliye geçecek. Gaz çıkardık diye hulogghh çekenler ters köşe olacak

  • RAMO CANCAN01 Aralık 2020 20:40

    gelecek te petrole ihtiyaçlar başka yerlerden karşılanacak.aslında şimdi daha sert çözümler var fakat devletler sistem bozulmasın diye bunu uygulatmıyorlar.mesala su ile çalışan otomobiller , elektrikli otomobiller, hidrojenle çalışan otomobiller vs.vs.