E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarPutin'den kripto yorumu: 'Henüz erken'---

Putin'den kripto yorumu: 'Henüz erken'

Putin'den kripto yorumu: 'Henüz erken'
14 Ekim 2021 - 16:31 borsagundem.com

Rusya Başkanı Vladimir Putin, kripto paraları petrol gibi enerji kaynaklarının alım satımında ödeme yöntemi olarak kullanmak için "hala erken" olduğunu düşünüyor.

Rusya Başkanı Vladimir Putin, kripto paraları petrol gibi enerji kaynaklarının alım satımında ödeme yöntemi olarak kullanmak için "hala erken" olduğunu düşünüyor.

Rusya başkanı, Rusya Enerji Haftası Forumu'nun genel kurul toplantısının ardından, perşembe günü CNBC ile gerçekleştirdiği röportaj sırasında kripto paraların potansiyel kullanım alanlarını ele aldı.

Putin, Kremlin'in resmi internet siresinde yayınlanan tam röportaj metnine göre özel kripto paraların "hesap birimi işlevi" görebileceğini, fakat son derece istikrarsız olduklarını söyledi.

“Kripto para petrol sözleşmelerini konuşmak için çok erken. Kripto paralar bir yerden bir yere para aktarmada işe yarıyorlar, fakat ticarette, özellikle de enerji kaynakları konusunda kullanımı için hala çok erken olduğunu düşünüyorum," diye ekledi.

Putin, "her şeyin değiştiğini" ve "var olmayan hakkı olduğunu," Rus hükümetinin de kripto para piyasasını yakından izlediğini açıkladı. Putin, kripto paraların bir gün "birikim aracı" olma ihtimalini de yok saymadı. "Piyasanın nasıl dalgalandığını görüyoruz. Henüz biraz erken."

Rusya başkanı, "kripto paraların herhangi bir şey tarafından desteklenmediğini" ileri sürdü. Tesla CEO'su Elon Musk'ın kripto para birikiminin de "değersiz" olduğunu düşünüp düşünmediği sorulan Putin, öyle düşünmediğini, yalnızca kripto paranın enerji ticareti bağlamındaki hesap birimi işlevini sorguladığını söyledi.

Putin, röportaj sırasında ABD dolarının uluslararası rezerv varlığı konumunun da zayıfladığını ileir sürdü. Putin, "Dolar ödemelerine tamamen son vermeyi düşünmüyoruz ve enerji kaynağı, özellikle de petrol ödemelerini dolar ile yapmaktan memnunuz," diye ekledi.

İflas etmiş fabrikada kripto para üretimi! 650 cihaza el konuldu

 

Kripto fonlara sermaye girişleri sürüyor

 

Yerli kripto para borsası kapandığını duyurdu!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika14 Ekim 2021 16:49

    Dolardan vazgeçemiyor, petrol ve doğal gaz zengini Rusya.  "Dolar 10 lira olacak, 15 lira olacak ya, toplayalım dolarları. Çok beklersiniz” diyen eski hazine ve maliye bakanının ufku vatandaştan darmış.