E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'den Kerry'ye ilginç öneri---

Putin'den Kerry'ye ilginç öneri

Putin'den Kerry'ye ilginç öneri
15 Aralık 2015 - 21:50 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, Washington ve Moskova'nın Suriye krizinin çözümünde ilerlemek adına birçok şey yapabileceğini söyledi.

Kremlin Sarayı'nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından kabul edilen Kerry, görüşmenin basına açık kısmında yaptığı konuşmada, "Viyana-1 ve Viyana-2 görüşmeleri Suriye konusunda iyi bir başlangıç oluşturdu. Ben ve Sayın Lavrov, Washington ve Moskova'nın Suriye krizinin çözümünde ilerlemek adına çok şeyler yapabileceği konusunda hemfikiriz" dedi. 

Putin ise ABD ve Rusya'nın dünya üzerindeki önemli krizlere birlikte çözüm aradığını ifade etti. 

Dışişleri Bakanı Lavrov'un ABD'nin teklifleri hakkında kendisine detaylı bilgi verdiğini aktaran Putin, bunları konuşma imkanı bulmaktan memnun olduğunu dile getirdi. 

Putin, Kerry'ye "Ciddi sorunların çözümünde ne kadar çaba harcadığınızı görüyoruz. Sizin ritminizi takip etmekte zorluk çekiyoruz. Görüyorum ki biraz uyumaya ihtiyacınız var" sözleriyle espri yaptı. 

Lavrov ve Kerry, sabah saatlerinde Dışişleri Bakanlığı Konuk Evi'nde bir araya gelmişti. Görüşme basına kapalı gerçekleşmişti. 

Öte yandan Kerry, Lavrov ile yaptığı görüşmenin ardından Moskova'daki turistik Arbat Caddesi'nde gezintiye çıkarak hediyelik eşya aldı. 

ABD ve Rusya Dışişleri Bakanları'nın Putin ile görüşmenin ardından basın toplantısı düzenlemesi bekleniyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Uluslararası ilişkiler 16 Aralık 2015 01:17

    Ben anlamadım gitti! Önce Suriye liderleriyle ile yakın haşir neşir oldular sonra ters hamlelerle düşman kesildiler, Sayın büyük dünya liderimiz, NATO nükleer silahlanma olasılığı konusunda İran'a yaptırım uygularken İran'la yaklaştı İran'ın övgülerini kazandı sonra hamleleri terse çevirip düşman olundu. Sonra Ukrayna sorumuyla NATO Rusya ile tepkilerinde Rusya ya yakınlaşılıp Batı ülkelerine verip veriştirilip Rusya ya yakınlaşılıp putinln övgüleri kazanıldı ve güney akımı iptal edilip Türk alımı projesine başlandı ama sonra ters Hamlet'lerle putinlr çatıştı ve bu çatışmanın sonucu uçak olayına kadar uzadı. Peki NATO müttefiki iken NATO Rusya ve İran ile çeliştiği dönemlerde mayonun yaptırımlarına ters ola ilişkilrrle Rusya ve İran'a yakınlaşmalarda sonraki bu ikilemlerle NATO bize Nasıl yaklaşıyor acaba?

  • Gerçekçi olmalıyız15 Aralık 2015 23:25

    ABD ve Rusya çok büyük ihtimalle Esad lı geçiş konusunda anlaşacaklar! Peki Türkiye nin dış politikasını Esed ile kişisel düşmanlık siyasetine dönüştüren çok büyük politikacılarımız nasıl bir dönüş yapacaklar acaba? Değerli yalnızlığımız gittikçe artıyor!! artık gerçekleri görüp mantıklı bir suriye politikası izlenmeli!!

  • Devenin dikeni insanin ... İyidir15 Aralık 2015 22:50

    Dunya, rusyaya ne yaparsa iyi oluyor. Erdogan el uzatti da ne oldu???

  • recai15 Aralık 2015 22:25

    amerika rusyayı petrol ve dogalgaz ile kırize sokuyor...

  • .15 Aralık 2015 22:12

    ARKALARINDAN BİRBİRLERİNE SAYARLAR AMA , ONLAR IYI OLURLAR, OLAN YINE BIZE OLUR. ARADA KALMIŞ OYUNCAKLARA.