E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'den dünyada ilk 5 ekonomi arasına girme hedefi---

Putin'den dünyada ilk 5 ekonomi arasına girme hedefi

Putin'den dünyada ilk 5 ekonomi arasına girme hedefi
26 Nisan 2019 - 07:20 borsagundem.com

Rusya lideri, ekonomik yapının değişmesi ve emek üretkenliğinin artırılmasıyla dünyanın en büyük 5 ekonomisi arasına girilebileceğini söyledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin dünyanın en büyük 5 ekonomisi arasına girme hedefini "kesinlikle başarılabilir" sözleriyle tarif etti. Ancak Putin'e göre, bunu başarmak için emek üretkenliğini arttırmak ve ekonominin yapısını iyileştirmek şart.

Yasa Yapıcılar Konseyi'nde konuşan Vladimir Putin, Rusya'nın ekonominin hacmi ve satın alma gücü paritesi kriterlerine göre şu anda Almanya'nın hemen ardından dünyanın en büyük 6'ncı ekonomisi olduğunu hatırlattı.

Satın alma gücü paritesine göre, dünyanın en büyük 5 ekonomisi Çin, ABD, Hindistan, Japonya ve Almanya şeklinde sıralanıyor.

Putin ayrıca ilk 5'e girmenin "olağanüstü zor bir iş" olmadığını, asıl zorluğun ekonominin yapısını değiştirmek olarak gördüğünü söyledi ve yasa yapıcılardan bu konu üzerinde düşünmelerini istedi.

Buna göre, devlet başkanının parlamenterlerden beklentisi yatırımcılara yardımcı olmaları, inisiyatif almaları ve "ilave engel çıkarmamaları" yönünde.

Rus sayıştayı mevcut büyüme hızıyla, Rusya'nın hedeflendiği gibi 2024'ten önce dünyanın ilk 5 ekonomisi arasına giremeyeceği yönünde bir tahmin yayınlamıştı. (turkrus.com)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)