E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'den dikkat çeken NATO açıklaması---

Putin'den dikkat çeken NATO açıklaması

Putin'den dikkat çeken NATO açıklaması
03 Aralık 2019 - 16:39 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, hızla gelişen dünyada NATO'nun kendine özgü eskimiş düşünce basma kalıplarının bir işbirliği aracı olamayacağını söyledi.

 Rus lider ayrıca, NATO'nun ülkelerine doğru gelişmesini "tehdit" olarak algıladıklarını belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus donanmasının ihtiyaçlarına ilişkin bir toplantıda "Son yıllarda İttifak'ın eskimiş düşünce basmakalıpları hızla, net biçimde değişen modern dünya koşullarında etkili çözüm arayışı ve kabulü için iyi bir araç görevi göremiyor" dedi.

Daha önce birçok kez NATO ile işbirliğine hazır olduklarını belirten Putin, "Terörle mücadele, yerel silahlı krizler, kitle imha silahlarının kontrolsüz yayılması tehlikesi gibi gerçek tehditlerle mücadele için hazır olduğumuzu söyledik" açıklamasını yaptı.

Rus lider ayrıca, NATO'nun ülkelerine doğru gelişmesini "tehdit" olarak algıladıklarını belirtti. İttifak'ın Sovyetler Birliği ile mücadele için kurulduğunu hatırlatan Putin, "Bilindiği gibi artık Sovyetler Birliği yok, NATO'nun kuruluşuna cevaben oluşturulan Varşova Paktı da yok. Ancak NATO varlığını sürdürmekle kalmayıp genişliyor da. Kuruluşu sırasında 12 ülke varken, artık 29 ülke var. İttifak ülkelerinin askeri harcamaları da küresel askeri harcamaların yüzde 70'ini oluşturuyor" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azmi03 Aralık 2019 19:15

    Terörle mücadele diyor masada , komutanı Suriye'de teröristlerle anlaşma imzalıyor. Putin de cozuttu. Nato genişliyor diyor, kendileri sıcak Denizlere iniyor, Lazkiye'de deniz üssü kuruyor, Kırım'ı işgal ediyor, Ukrayna'ya saldırıyor. Bu ne ya,  hepsi birbirinden beter bunların