E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin'den ABD'ye dolar uyarısı---

Putin'den ABD'ye dolar uyarısı

Putin'den ABD'ye dolar uyarısı
28 Temmuz 2018 - 09:06 borsagundem.com

"ABD'nin, doları Rusya'ya karşı baskı aracı olarak kullanması büyük bir stratejik hata." Bu açıklama Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'den geldi

Johannesburg'da düzenlediği basın toplantısında ABD'ye göndermede bulunan Rus lider, "ABD'li partnerlerimizin dolarla ödeme konusunda yaptığı sınırlandırmaların büyük bir stratejik hata olduğunu düşünüyorum. Çünkü bu, rezerv para birimi olarak dolara olan güveni azaltıyor" dedi.

İnterfaks ajansının bildirdiğine göre, birkaç yıl öncesine kadar bu tür yöntemlerin ekonomik rekabete yönelik siyasi mücadele aracı olarak kullanılabileceğinin kimsenin aklına gelmeyeceğini belirten Putin, ekonominin siyasete alet edilmesini eleştirdi.

Ödeme sistemlerinin siyasi anlaşmazlıklarda koz olarak kullanılmasının doğru olmadığını belirten Rus lider, "Bunun dolara rezerv para birimi olarak zarar verdiği çok açık. Eğer böyle olmasaydı, onlarca ülke farklı seçenekleri değerlendiriyor olmazlardı" diye konuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • murat s.28 Temmuz 2018 16:45

    Rezerv para sadece altın olmalı

  • erol g.28 Temmuz 2018 12:10

    Besicimiz köyünde güvenliğin olmadığı/kazanamadığı/dolandırıldığı/mallarının çalındığı için tarlasını satıp şehirlerde dairelere taşınıyor ise Apartmanlarda davar yetiştiriciliği yapılması serbest bırakılmalıdır

  • Oglu28 Temmuz 2018 09:38

    İşbirliği yapalım kaldıralım