E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin: Zararına metal satmayacağız---

Putin: Zararına metal satmayacağız

Putin: Zararına metal satmayacağız
01 Ağustos 2022 - 15:08 borsagundem.com

Putin, Rusya’nın zararına metal ihracatı yapmayacağını söyledi. Putin, bu durumun sadece metal piyasası için değil, Rusya’nın diğer ihraç malları için de geçerli olduğunu belirtti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Batı ülkelerinin Rus metalurji işletmelerine uyguladığı yaptırımların dünya ekonomisinin çıkarlarına ve Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) ilkelerine aykırı olduğunu belirterek, “Rusya, buna rağmen eşit temelde işbirliği yapmaya hazır olan tüm ülkeler için güvenilir bir metal tedarikçisi olmaya devam edecek, ancak zararına ihracat yapmayacaktır” diye konuştu.

Ülkedeki metalurji kompleksinin gelişimi üzerine düzenlenen bakanlar kurulu toplantısında konuşan Rus lider, “Rusya, bugün siyasi görüşü ne olursa olsun yabancı alıcılar ve ortaklar için her zaman güvenilir ve sorumlu bir metalurji ürünleri tedarikçisi olacaktır” ifadelerine yer verirken, öte yandan Rusya’ya karşı açıkça düşmanca davranan ülkelere zararına metal ihracatı yapmayı da düşünmediklerini de vurguladı.

Bu durumun sadece metal piyasası için değil, Rusya’nın diğer ihraç malları için de geçerli olduğunun altını çizen Putin, Rus metalurji sektörünün son aylarda karşılaştığı kısıtlamaların Batılı ülkeler tarafından “belirli” siyasi çıkarları memnun etmek için alındığını, ayrıca mevcut durumda bazı fırsatçıların dünya ekonomisindeki gerçekleri yansıtmayan çıkarlarına yaradığını ifade etti.

“Dünya Ticaret Örgütü’nün ilkelerine bağlılık gibi şeylerden bahsetmiyorum bile” diye serzenişte bulunan Rus lider, uluslararası ticaret ilkelerinin tamamen çöpe atıldığını, Batılı ortaklardan bazılarının utanç duyduğu için bu ilkeleri hatırlamak bile istemediğini sözlerine ekledi.

Putin, Rus metal üreticilerinin çalışmalarına getirilen kısıtlamaların haksız rekabetin açık bir tezahürü olduğunun altını çizerek, Batılı ülkelerin amacının dünya metal piyasasının liderlerinden biri olan Rusya’yı köşeye sıkıştırarak metal piyasalarındaki gelirleri yeniden dağıtma olduğuna da vurgu yaptı.

Rusya Başbakan Yardımcısı ve Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov, yerli metal üreticilerinin yurtdışına metal ihracatının ikinci çeyrekte yüzde 20 azaldığını söylerken, “Rus metalurji şirketlerimiz, şimdi Batı pazarlarına sınırlı erişim koşullarında çalışıyor ve ihracat hacimleri düşüyor. Ayrıca sektör iç tüketimde de önemli bir düşüş kaydederken, işletmelerin kapasite kullanımlarının ortalama yüzde 93’ten yüzde 80’e gerilediği kaydediliyor. Çünkü ağırlıklı olarak yassı metal ürünler üreten büyük işletmelerimiz, talepteki en büyük daralmanın bu nedenle görüldüğünü belirtiyor” diye konuştu.

Putin açıkladı! Rusya'dan yeni hipersonik füze

 

Bomba iddia: Putin Rusya'dan kaçacak

 

ABD'den Rusya'ya yeni yaptırımlar

 

Yaptırım altındaki Rusya’yı çöküşten kurtaran bankacı

 

Rusya’da dövize yönelik kısıtlamalar uzatıldı

 

Rusya, Letonya'ya gazı kesti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)