E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin ve Erdoğan'dan telefon diplomasisi "Rusya'nın verdiği zararları görüştük"---

Putin ve Erdoğan'dan telefon diplomasisi "Rusya'nın verdiği zararları görüştük"

Putin ve Erdoğan'dan telefon diplomasisi Rusya'nın verdiği zararları görüştük
12 Şubat 2020 - 12:00 borsagundem.com

Putin ile Erdoğan İdlib'deki son gelişmelerin ele alındığı bir telefon görüşmesi yaptı. Rejimin ve Rusya'nın verdiği zararların konuşulduğu görüşmede karşılıklı diyalog mesajları verildi.


Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin İdlib'deki durumu telefonda görüştü.Ak Parti Grup Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmeye ilişkin yaptığı açıklamada rejimin ve Rusya'nın bölgede neden oldukları zarara ilişkin konuştuklarını aktardı.

Erdoğan, “Şu anda İdlib'de devam eden süreci Putin ile değerlendirdik. Bu değerlendirmede karşılıklı askerlerimizin rejim güçlerinin hatta Rusya'nın vermiş olduğu hasarlar konusunu ele aldık Bu konuyla ilgili olarak askerlerimizin Türkiye'de dışişleri, savunma, istihbaratın Moskova'da bir araya gelmeleri konusunda mutabakata vardık. En kısa sürede görüşmeleri yapacaklar" diye konuştu.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada görüşmeye ilişkin, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Sayın Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmiştir. Görüşmede, İdlib’deki son gelişmeler başta olmak üzere, bölgesel konular ele alınmıştır" denildi.

Kremlin'den yapılan yazılı açıklamada ise görüşmede her iki tarafın Suriye konusunda temasa devam etmesi konusunda anlaşmaya varıldığı söylendi. Açıklamada, “Görüşmede 17 Eylül 2018’deki Soçi muhtırası dahil Rus-Türk anlaşmalarının tam olarak uygulanmasının önemi vurgulandı. Bu amaçlar için ilgili kurumların aracılığıyla ilave temasların yapılması kararlaştırıldı” denildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • miko ciko13 Şubat 2020 17:27

    insanlığın güvenmediği tek adam var kim ki bu

  • ______,______12 Şubat 2020 16:57

    Ayı derisinden post, Rusya dan dost olmaz.

  • HALİL KERTENKELE12 Şubat 2020 15:05

    rusya  ekonomisine ve yalnız kalmasına son 5 yılda büyük katkı yaptık onlar ise bize kalleşlik yaptılar.rusya asla güvenmemek lazım.o yüzden yeni enerji kaynaklarına yatırmlar yaparak rusya ya olan enerji bağımlılığımızın azaltılması gerekmektedir.

  • TheFacts12 Şubat 2020 17:49

    Çeşitili zaten tek Rusya'ya bağımlılık yok. Gaz Azerbaycan'dan da geliyor. Petrol Irak boru hattı var. Nükleer'de hem Fransız hem Ruslar. Devlet aklını küçümsemeyin. Bu dengeler zaten kuruluyor.