E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin Türklere bunu da yaptı!---

Putin Türklere bunu da yaptı!

Putin Türklere bunu da yaptı!
11 Aralık 2015 - 07:42 borsagundem.com

Rusya’daki Türk öğrenciler, zorla dilekçe imzalatılarak “eğitimlerini yarım bırakıp ülkeden ayrılmaya” zorlanıyor

Türkiye hava sahasını ihlal eden Rus jetinin Türk F-16’larınca düşürülmesinin ardından Ankara- Moskova hattında yaşanan gerginlik, Rusya’da öğrenim gören Türk öğrencilere kadar uzandı. Milli Eğitim Bakanlığı’na (MEB), Yükseköğretim Kurulu Başkanlığı’na (YÖK) ve üniversitelere, Rusya’daki Türk öğrencilerin ve öğretim elemanlarının karşı karşıya kaldığı baskılarla ilgili şikâyet mektupları yağmaya başladı. Mektuplarda, Rusya’daki 1030 Türk öğrencinin, eğitim almakta zorlandığı ifade edildi.
 
‘EĞİTİMİ BİTİRİN’ BASKISI
 
Daha önce Türk öğrencilerin kaldığı yurtlara, gece köpeklerle baskın düzenleyerek pasaport kontrolleri yapan Rus polisi, bazı öğrencileri gözaltına almıştı. Son olarak Rusya Voronej İleri Teknoloji Enstitüsü yönetiminin, Türk öğrencilere “Rusya’dan ayrılın” uyarısında bulunduğu belirtildi. Bazı Rus profesörlerin Türk öğrencilerin bulunduğu sınıflara derse girmediği, derse giren öğretim üyelerinin ise “Türk öğrencilerin dersten geçemeyeceklerini” söyledikleri öne sürüldü. Türk öğrencilere, Rusya’nın farklı şehirlerindeki üniversitelerde, “Kendi isteğimle üniversiteyi bırakmak istiyorum” ifadelerinin yer aldığı dilekçelerin zorla imzalatılmaya çalışıldığı da iddia ediliyor. Üniversiteyle anlaşma olmasına ve üniversite parasının ödenmesine rağmen, Türk öğrencilerin vizelerinin uzatılmayacağının belirtildiği de dile getiriliyor.
 
‘TÜRK ÖĞRENCİLERİN CAN GÜVENLİĞİ YOK’
 

Türkiye Ulusal Öğrenci Konseyi Başkanı Nihat Buğra Ağaoğlu, konuyla ilgili olarak, “İki ülke arasındaki askeri ve siyasi ilişkilerin, eğitim alanına yansımaması gerekiyor. Rusya’daki çok sayıda Türk öğrencinin can ve mal güvenliğinin tehlikede olduğuna ilişkin duyumlar alıyoruz. MEB, YÖK, Dışişleri Bakanlığı ve diğer kurumlarla irtibat halindeyiz. Öğrencilerin eğitim hakları ellerinden alınmadan, sorunun barışçıl yöntemlerle çözülmesini istiyoruz” dedi. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hakkı11 Aralık 2015 14:49

    ulkemız cok guclu lıderlerımız saglam akıllı zavallı putın sen ayıysan bız ayı dıkenız anladınmı potlık

  • kurnazlık var ama zeka yok11 Aralık 2015 13:56

    türkiyeyi kurnaz şekilde rusyayla da düşman yapıp barzani ile tek dost yaptılar türkiyeye kendi eliyle sınırında ileride başına bela olacak devlet kurduruyorlar

  • salih11 Aralık 2015 12:45

    bu haber doğru olmayabilir. Öğrenciler oraya para kazandırıyor burslu varsa onları şutlayabilirler. başka yerde böyle bişeyin olmadığı yazıyordu her habere inanmayın. heleki gaztelerin milleti düşünmediği şu günlerde. ya muhalif ya yandaş oluyorlar milletçi olmuyorlar.

  • kadir11 Aralık 2015 12:33

    amerika düsük petrol ve gaz ile rusyayi vuracak....

  • murat11 Aralık 2015 12:00

    Esas karizması çizilen zayıflatılan biziz maalesef. RTE ve AKP Türkiyeyi dağılma noktasına getirdi. Yozlaşma ve siyaset, devlet geleniği ve kamu yararını ortadan kaldırdı. Halk çok mutsuz.Bunlar sayesinde ülke enkaza döndü. Çok yazık

  • ref11 Aralık 2015 11:03

    Karizma gitmiş miş..Allah akıl fikir versin.Türkiye batıyor.Su alan gemi gibi.Kürt devleti kuruyor gözümüzün önünde.

  • put in11 Aralık 2015 11:01

    kestane çizildi yazık yaa ne yapacağını şaşırdı....

  • Sivri biber11 Aralık 2015 10:40

    Başkan o öğrencileri burslu muz Cumhuriyetine gonderir orada Eğitim aldırır sonunda 70 bin lira vererek is kurmalarina yardimci olur bir de evkendirir 3 çocuğa teşvik eder ey putin bizim başkan tüm özellikleri almış

  • VELİ11 Aralık 2015 10:17

    biri putin, diğeri erdoğan, al birini vur ötekine....

  • munci11 Aralık 2015 10:05

    adamın karizması gitti geriye kazma bir şey kaldı. bizdeki putincikler de fırsat bu fırsat politik saçmalıklarla kendi devletlerine saldırmayı tercih ediyor zavallıcıklar.

  • referans11 Aralık 2015 09:20

    Hele birde başkanlık tartışmazlarmıUtanma arlanma,sıkılma hiçmi olmazmış..Bu Türkler benden değil.Yoksa ben gerçekten başka bişeyim.İddiasız evlat yerde yaşasın demiş atalar.

  • Ali11 Aralık 2015 08:33

    ahh işte yeni Türkiye'nin durumu. Başkanlık sistemi ile uğraşırken başımıza gelenlere bak Osmanlı hayali yünden. Daha kötü günlere hazırlıklı olalım.