E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin Türkiye'ye gelecek---

Putin Türkiye'ye gelecek

Putin Türkiye'ye gelecek
02 Ağustos 2023 - 12:53 borsagundem.com

Kremlin, Rusya Devlet Başkanı Putin ile Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiğini duyurdu. Görüşmede, iki lider Putin’in Türkiye’ye ziyareti konusunda mutabık kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, iki lider Putin’in Türkiye’ye ziyareti konusunda mutabık kalındı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelesi için Rusya’nın gönderdiği 2 adet amfibik yangın söndürme uçağı için mevkidaşına teşekkür eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rus turistlerin de Türkiye’ye ilgilerinin giderek artmasından duyduğu memnuniyeti ve ortak gayretlerle bu sene turizmde rekor kırılacağına olan inancını dile getirdi.

Rusya-Ukrayna savaşı sürecinde gerilimi tırmandıracak adımların atılmaması gerektiğini ifade eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “barış köprüsü” olarak değerlendirdiği Karadeniz Girişiminin önemine vurgu yaptı.

Karadeniz Girişiminin uzun süre devre dışı kalmasının kimsenin yararına olmadığına, en büyük zararı da tahıla muhtaç, gelir seviyesi düşük ülkelerin göreceğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, uygulama döneminde yüzde 23’ler düzeyinde azalan hububat fiyatlarının, son iki haftada yüzde 15’ler oranında arttığına dikkat çekti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin Karadeniz Girişiminin devamı için yoğun çaba ve diplomasi yürütmeye devam edeceğini kaydetti."

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

İletişim Başkanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, görüşmede, iki lider Putin’in Türkiye’ye ziyareti konusunda mutabık kalındı.

Konuyla ilgili Kremlin'den yapılan açıklamada da şu ifadeler kullanıldı;

“İki lider, çok yönlü Rus-Türk işbirliğinin çeşitli tarafları üzerinde diyaloğu sürdürdü. Vladimir Putin özellikle, Rusya'nın Karadeniz limanlarından Ukrayna tahıl ihracına ilişkin 'paket' anlaşmalarının feshedilmesi ile Rus gıda ve gübre arzının engellenmesiyle ilgili ilkesel tutumunu özetledi. ‘Tahıl anlaşmasının’ Rusya kısmının uygulanmasında tam bir ilerleme olmaması bağlamında, anlaşmanın daha fazla uzatılmasının anlamsız olduğunu kaydetti.

Putin, Batı'nın Rusya'ya karşı bu anlaşmalarda belirtilen tüm yükümlülüklerini yerine getirir getirmez, İstanbul anlaşmalarına geri dönmeye hazır olduğunu yineledi.

Rusya, gıdaya en çok ihtiyaç duyan ülkelerin talebini dikkate alarak Rus tahılının tedariki için ücretsiz verilmesi de dahil olmak üzere güvenilir seçenekler üzerinde çalışıyordu. Bu konu, geçtiğimiz günlerde St. Petersburg'da düzenlenen ikinci Rusya-Afrika Zirvesi'nde önemli ölçüde tartışıldı. Türkiye ve diğer ilgili devletlerle bu alanda işbirliğine yönelik tutum ifade edildi.

Rus-Türk ortaklığının gündemini görüşen liderler, ticari ve ekonomik bağların geliştirilmesi, enerji sektöründe ortak stratejik projelerin uygulanması ve turizm endüstrisinde işbirliğine yönelik beklentilere odaklandı. Her iki taraf da, 2022'nin sonunda neredeyse ikiye katlanan ticaretin istikrarlı büyümesinden memnun olduğunu ifade etti.

İki lider arasında olası bir görüşmeye yönelik hazırlıklar da dahil olmak üzere çeşitli düzeylerde temasların sürdürülmesine karar verildi."

Çin'den Tahıl Koridoru çağrısı

 

NATO-Ukrayna Konseyi tahıl konusunda bir araya gelecek

 

ABD'den Türkiye'ye 'tahıl' çağrısı

 

Putin'den 'tahıl anlaşması' açıklaması

 

BM'den gemilere uyarı: Tahıl Koridoru'nda güvenlik teminatı veremeyiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİLEN03 Ağustos 2023 09:37

    RTE aferim alacak diyemi bu işe can atıyorsun.Rusya ve ukrayna dan gıda ürünleri değerli madenler gübre çıkıyor hemen avrupa ülkelerine gidiyor .Tamam da AB ülkeleri rusya işlerine gelen ürünlere ambargo uygular iken işlerine gelmeyene uygulamıyorlar.Sana ne her taşın altından çıkıryorsun.Bence gıda ürünleri sadece oldukca fakir ve africa ülkelerine gitmeli avrupada gitsin nereden alıyor ise alsın her şeye neden karışıyorsun umarım putin dediğimiz gibi yapar.

  • Mucise Reis : )03 Ağustos 2023 09:14

    Gerçekten üzücü. Neden mi ? kim ne derse dedin. Ben olsam... Yabancı ülkelerden uzman ekip ve kadroları getiririm ülkeme... tarım ilacı, hibrit tohumlar, arge-ürge bir güzel 2 yıl önceden savaş çıkınca ülkemde ürettiririm. herşeyini maksimum seviye TL yaptırırım. Böyle TL ile üretilen , hatta tl ile üretilebilen gübreler vb oluştururum. Bırak savaş olsun kriz sürsün. dünya pıyasasını Türkiye olarak ele geçirir, Türk çiftisini ve yerli üretimi teşvik eder, en ucuzu üretir global pıyasaya fazlasını satarım. Gerçek stratejı budur. Gerçek üretenini tarımcını koruma budur. Ukraynadan tonu 5 den al, kendi çiftçinden maliyet altı alış bu :D ... ayçiçek yağı alıyorsun, TC de ayçiçek yapı sıkıp yağ yaptığnda üretenin zarar ediyor  niye? tl/usd den dolayı ithal girdilerin TL arge-ürge olmadıda ondan. Tv ler başarı destanı anlatır artık :D

  • Mucise Reis ;)03 Ağustos 2023 10:54

    Baran reis : ) Kendine faydası olan belediye göster bana. AKP döneminde çokmu kendilerine faydaları  var mı? Bu işler hükümet programları ile Devlet planlama teşkilatı ile 5 yıllık köklü projeler v bütün bakanlıkların yoları açıp buyrun yapın demesi ile olur.Belediye ne yapacak ? tarla çapalamaya işçi gönderir anca : )) Sen CHP genel merkezden mi alıyorsun domatesi , biberi, doğalgaz, elektrık ve otomobiline benzini? :D siz bu kafa ile devm edin 50 tl den alırsınız mazotunuzu : )) çocuğun iş bulamamış , bırak ev otomobil almayı hayal kuramıyor. psiko terafiye emekli maaşınla 7,500 tl gönderirsin ilerde devam edin aferin .D 

  • Baran03 Ağustos 2023 09:42

    Mucise Reis : )  Bu ana muhalefet partisinin kendisine faydası yok ki ülkeye faydası olsun.Ankara izmir istanbul belediyelerinin halleri içler acısı değil mi.finansal olarak da battığını basından öğreniyoruz.

  • xyz03 Ağustos 2023 09:40

    CHP genel başkanının yaptıklarını basından öğrendiğimizde adete kanımız donduğu için cumhur ittifakına oyumuzu verdik eğer onlar gelse bak görmüyormusun ana muhalefet parti liderini % 1 oyu olmayanlara 40 milletvekilliği % 1 oyu olmayana devletin omurlarını, HDP ye özertlikmi verecek ve ordumuzu suriye ırak libya dan çektirip kürdistan ı kurduracak sonrada bizim topraklarımızdan istekte bulunacaklarına dair basında yorumları öğrendiğimiz için ülke gitmesin masa başında diye oyumuzu verdik.onlar gelse sanki ülke düzelecekmi al birini vur diğerine.

  • asena02 Ağustos 2023 13:09

    çok büyük başarı sen ilkönce emeklilerin refah payını yükselt yılbaşını beklemeden vatandaş kan ağlıyor bunlarrrrrrrrrrr

  • Mucise Reis : )03 Ağustos 2023 09:15

    oyunu verdin. destekledin. şimdi eleştriye başladın herkesden çok :D

  • sözün özü02 Ağustos 2023 23:30

    Asena Reis en az üç çocuk yapın diyor..... Ona karın doyasıya ırgat lazım....... Yatan emekliyi  sabunluk olarak görüyor..... En iyi emekli ölen emeklidir........DON GÖMLEK KALINCAYA EMEKLİYİ EZMEYE DEVAMMMMMMMMMMM.........