E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin telefonda Erdoğan'dan ne rica etti---

Putin telefonda Erdoğan'dan ne rica etti

Putin telefonda Erdoğan'dan ne rica etti
19 Ekim 2016 - 15:42 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 28. Muhtarlar Toplantısı’nda Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in kendisinden El-Nusra'nın Halep'i terk etmesi için rica ettiğini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile dün akşam bir telefon görüşmesi yaptıklarını, görüşmede Putin’in kendisinden El Nusra ile ilgili bir ricası olduğunu belirterek; El Nusra’yı Halep’ten çıkarmak için bir çalışma içerisinde bulunmak konusunda mutabakatı ele aldıklarını söyledi. Erdoğan konuyla ilgili, “Putin ile dün akşam görüştüm, Putin’in bir ricası oldu ve El Nusra’yı Halep’ten çıkarmak için bir çalışma içinde olalım diye mutabakatı görüştük” dedi.

“PUTİN EL NUSRA İÇİN RİCACI OLDU”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bölgede etkin olan ülkeler Türkiye’nin bu hakkına saygı göstermek zorundadır, biz burada sınırdaş olacağız, biz söz söylemeyeceğiz? Ee, sınırı olmayanlar istediği gibi kesecek, biçecek elbiseyi yapacak… Yok öyle bir şey. Bu tavrımızın ne savaş çığırtkanlığıyla ne de başka herhangi bir art niyetle ilgisi yoktur. Biz kendi istiklalimizi korumak için mücadeleyi nerede yürütmemiz gerekirse orada olacağız. Nitekim hava unsurlarımızın Musul operasyonuna katılması konusunda ABD’li generallerle bir mutabakata varıldı. Suriye’de ise El Bab’a kadar inerek Mümbiç’i tüm terör örgütlerinden temizleme konusunda önemli mesafe kat ettik. Diğer taraftan Halep’te dökülen her gözyaşı, yanan her yürek bizim gönlümüzde açılan bir yaradır. Dün akşam Putin ile Halep’i konuştuk ve saat 22 itibariyle de orada hava bombardımanlarını durduracaklarını ifade ettiler. El Nusra’nın orayı terk etmesi konusunda kendilerinin ricası oldu. Arkadaşlarımıza gerekli tavsiyeyi verdik, Halep’i oradan çıkarma konusunda mutabakatı görüştük. Halep’i de kendimizden ayrı görmedik, göremeyiz" dedi.

Erdoğan: Misak-ı Milli'yi gündeme getiren Mustafa Kemal'di

 

Erdoğan ve Putin arasında kritik görüşme

 

Lavrov: Türkiye olumlu rol oynayabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)