E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin: Sputnik V tüm aşılardan daha etkili---

Putin: Sputnik V tüm aşılardan daha etkili

Putin: Sputnik V tüm aşılardan daha etkili
12 Ocak 2022 - 15:55 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Sputnik V aşısının korona virüsle mücadelede dünyadaki diğer aşılardan daha etkili olduğunu söyledi.

Hükümetle olan bir toplantıda konuşan Putin, “Görünenlerden anlaşıldığı üzere, Sputnik V gerçekten de çok etkili. Belki de dünyadaki diğer aşılardan daha etkili” dedi.

Pandemi konusunda çok zorlu bir durumda olduklarını, Rusya’nın korona virüs salgınında yeni bir sıçramanın eşiğinde olduğunu kaydeden Putin, “Özellikle de bu süreçte büyük bayramlar oldu, insanlar arasındaki iletişim bu dönemde çok yoğundu. Bu elbette ülkedeki salgın durumu üzerinde etkili oldu” ifadelerini kullandı.

Tüm dünyanın pandemi ile mücadele ettiğini hatırlatan Putin, “ABD’de olanları görüyoruz, günde bir milyonun üzerinde vaka kaydediliyor. Bu gerçekten çarpıcı. 300 milyona yakın vaka kaydedildi diye düşünüyorum. Bazı Avrupa ülkelerinde de yeni Omikron varyantı nedeniyle aynı durum gözleniyor. Bu da uzmanlarımızdan oluşan bir ekibi Güney Afrika’ya göndermekle ne kadar doğru bir şey yaptığımızı bir kez daha doğruluyor” dedi.

Putin, Güney Afrika’ya da Omikron varyantı konusunda doğrudan yerinde çalışma yapılmasına olanak verdiği için teşekkür etti ve belli başlı tedbirleri vaktinde alabilmeleri için avantaj sahibi olmayı umduklarını belirtti.

‘Vaka artışlarına hazırlanmak için iki haftamız var’

Putin, Rusya’nın yeni vaka artışlarına hazırlanmak için iki haftası olduğunu, aşılanma oranının artırılması gerektiğini vurguladı.

Rusya Başbakanı Mihail Mişustin’e en yakın zamanda bölgelerle konuyla ilgili çalışma yapılması talimatı veren Putin, “Federal, bölgesel ve sektörel düzeyde çeşitli kurumların harekete geçirilmesi gerekiyor. Herkesle çalışma gerçekleştirmek ve yeni dalgada virüsün yol açacağı olası bir darbeye hazırlıklı olunması gerek. Dünyada neler olduğunu görüyoruz. Hazırlanmak için iki haftamız var. İnsanların birbirleriyle görüşmesi, tatil döneminde pandeminin kötü vaziyette olduğu ülkeler de dahil olmak üzere yurtdışına çıkılması gibi hakkında hiçbir şey yapılamayacak durumlar olduğu kesinlikle açık” ifadelerini kullandı.

Golikova: Omikron vakası sayısı 698’e çıktı

Toplantıda Rusya Başbakan Yardımcısı Tatyana Golikova da şimdiye kadar kayda geçen Omikron vakasının 698’e çıktığını, bunların çoğunun Moskova bölgesinde tespit edildiğini söyledi.

Golikova, Omikron varyantından ilk darbeyi alacak yerin Moskova bölgesi olduğunu düşündüklerini de vurguladı.

Çumakov Merkezi: Kovid-19 salgını en az 1 yıl daha sürebilir

Bu arada Rusya Çumakov Bilim Merkezi Direktörü Aydar İşmuhametov, korona virüs salgınının, Kovid-19’un mevsimsel bir hastalık haline gelinceye kadar süreceğini, bunun 1 yıl daha sürebileceğini kaydetti.

Rossiya 24 televizyonuna konuşan İşmuhametov, “Belirli bir miktarda bağışıklık elde edilmiş durumda, kimi hastalığa yakalandı, kimi sağlıklı bir karar vererek zamanında aşı oldu. Bu döngünün 1 yıl daha süreceğini düşünüyorum. Daha sonra grip benzeri yıllık aşılamaya geçilecek ve aşılama takvimine dahil edilecek. Her şeyin stabil hale geleceğini düşünüyorum” dedi.

Bu süre içinde korona virüsün mutasyonlarından birinin diğer tüm mutasyonlara baskın gelmesi gerektiğine vurgu yapan İşmuhametov, “Acil durumun, tüm mutasyonlara baskın gelecek ‘Omikron’a ulaşıncaya ve mevcut aşılar onunla baş edinceye kadar bir yıl daha süreceğini düşünüyorum. Bu iki faktörü birleştirmemiz gerekiyor” diye konuştu.

DSÖ: Sputnik V’nin onaylanması için ek veri gerekli

 

Putin'in NATO çağrısı geri tepti!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • azılı solcu12 Ocak 2022 20:56

    ben de sayın putin gibi duşunuorum.rus aşısı adam gibi aşıdır.digerleri çöp.ne varsa solcularda var.her şey guzel olucak.kurtuluş millet itttifakındadır.yaşasın yigit lider sayın kılıçdaroglu.geliyor gelmeke olan.