E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin, seferberlik ilan etti---

Putin, seferberlik ilan etti

Putin, seferberlik ilan etti
21 Eylül 2022 - 09:16 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, Rusya'da kısmi seferberlik ilan etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ulusa sesleniş konuşmasında kısmi seferberlik ilan ettiğini duyurdu. Seferberlik tedbirleri bugün başlayacak.

Putin'in açıklamalarından öne çıkanlar:

Yalnızca yedekte bulunan ve silahlı kuvvetlerde görev yapan, belirli askeri uzmanlıklara ve deneyime sahip olan vatandaşlar, silah altına alınacak.

Askere çağrılanlar, birliklere gönderilmeden önce özel bir askeri harekat deneyimi dikkate alınarak, mutlaka ek askeri eğitimden geçecekler.

Batı'nın amacı Rusya'yı zayıflatmak, bölmek ve yok etmek. 1991 yılında SSCB'yi bölebildiklerini ve şimdi de Rusya'yı bölme zamanı geldiğini açıkça söylüyorlar.

Batı, 2014'te bir savaş başlatarak Ukrayna halkını savaş topuna dönüştürdü. Batı Ukrayna ve Rusya arasında barış istemiyor. 

Ukrayna'da önleyici bir askeri operasyon kararı kesinlikle gerekliydi ve mümkün olan tek karardı, almak zorundaydık.

Donbas halkını moral olarak yalnız bırakamazdık.

Bizim hedefimiz Donbas'ı özgürleştirmek.

Ukrayna'nın Donbas, Zaporijya ve Herson bölgelerinin bağımsızlık kararlarını destekliyoruz.

İstanbul'daki müzakerelerde Kiev Taleplerimize olumlu cevap vermişti. Ama anlaşılan o ki anlaşmaya varılması batının hoşuna gitmedi.

Batı her çizgiyi aştı, sorumsuz politikacılar Ukrayna'ya saldırı silahları tedarikinden, Rusya'ya karşı teçhizat saldırılarından bahsediyor.

Batılı ülkeler bize karşı nükleer şantaj da dahil bütün tehditleri sergiliyor.

Rus savunma şirketlerine yönelik tüm malzeme kaynak ve mali destek sorunları bir an önce hükümet tarafından çözülmelidir.

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu'dan açıklama

Kısmi seferberlik ilanının ardından açıklama yapan Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 5 bin 937 asker yitirdiklerini, buna mukabil Ukrayna ordusunun yarısını kaybettiğini belirterek, "61 bin 207 ölü, 49 bin 368 yaralı verdiler" dedi.

Şoygu, ayrıca, kısmi seferberlik sırasında gerektiği halde toplam 300 bin yedek asker çağrılacağını, öğrenci seferberliğinin söz konusu olmadığını, özel harekata öğrencilerden asker gönderilemeyeceğini kaydetti.

Şoygu, açıklamasında ayrıca şunları kaydetti;

Özel askeri operasyonun parçası olarak, büyük ve zorlu bir muharebe çalışması yürütülüyor. Nükleer üçlü de dahil olmak üzere Rus Silahlı Kuvvetlerinin tüm türleri ve silahları, devlet başkanı tarafından belirlenen görevi yerine getirecektir, getiriyor.

Rusya, Ukrayna ordusuyla değil, kolektif Batı ile savaşta. NATO uydu takım yıldızının tamamı Ukrayna'da Rusya Federasyonu'na karşı çalışıyor.

Ukrayna'ya büyük miktarlarda silah tedarik ediliyor, ancak Rusya bu silahlarla başa çıkmanın yollarını buluyor. Batı komutanlığı Kiev'de oturuyor ve Ukrayna'daki askeri operasyonu yönetiyor. Binden biraz fazla yabancı paralı asker Kiev tarafında savaşıyor. Batı'nın 70'den fazla askeri ve 200 sivil uydusu, Rus askeri gruplarının yerini tespit etmek için çalışıyor.

Seferberlikten kaçmanın cezası

Rusya'da askeri seferberlik görevinden kaçanlar için hapis cezasının artırılmasına yönelik yasa tasarısı, Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'dan geçti.

Duma'da kabul edilen yasa tasarısıyla çeşitli değişiklikler yapılan tasarıya göre, düşman ordusuna gönüllü bir şekilde teslim olan askerlere 10 yıl, savaşta yağma yapanlara 15 yıl hapis cezası verilebilecek.

Seferberlik zamanında askeri görevden kaçmanın hapis cezası da 5 yıldan 10 yıla çıkarıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR KIRMIZIALEV21 Eylül 2022 15:21

    Biz bu işlere burnumuzu sokmamamız ve tarafsız olmamız gerekmektedir.bu sorun rusya ile abd ve ab arasındaki bir savaş.nato ülkesi olduğumuz halde hepsi bizlere ekonomik ve askeri ambargo koyduklarına göre kendileri halletsin kendi sorunlarını.

  • ALİ KODUŞ21 Eylül 2022 10:19

    2-3 ay içinde 3.dünya savaşına hoş geldiniz arkadaşlar.

  • H O R U Z21 Eylül 2022 15:22

    hoş gelsek de , gelmesek de sanki olaylar hiç de iyiye gitmiyor gibi.

  • DOĞAN21 Eylül 2022 13:40

    HOŞ BULDUK DİYEMİYECEĞİM. PARDON AMA SİZ SAVAŞ TELLALI MISINIZ.. ALLAH YAZDIYSAN BOZSUN DEMENİZ GEREKİRDİ. İNSANOĞLU BİR DÜNYA SAVAŞI DAHA KALDIRAMAZ.