E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin, medya kuruluşlarıyla ilgili kanunu imzaladı---

Putin, medya kuruluşlarıyla ilgili kanunu imzaladı

Putin, medya kuruluşlarıyla ilgili kanunu imzaladı
26 Kasım 2017 - 10:15 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin medya kuruluşlarının yabancı ajan olarak kabul edilmesi ile ilgili kanundaki değişiklikleri imzaladı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, medya kuruluşlarının yabancı ajan statüsü ile ilgili kanunu imzaladı. Belge, Rusya'nın resmi belgeler sitesinde yayınlandı.

ABD Adalet Bakanlığı'nın talebi üzerine Russia Today (RT) televizyonu ve Sputnik'in yabancı bir ülkenin çıkarları için lobi faaliyetleri yapanları hedef alan bir yasa olan FARA kapsamında yabancı ajan olarak kaydedilmesinin ardından Rusya, Washington'a yanıt vermek için harekete geçmişti. Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma, yurtdışından finanse edilen basın kuruluşlarının yabancı ajan olarak tanınmasını öngören yasa düzenlemelerini onaylamış ve konu Federasyon Konseyi'ne taşınmıştı.

ABD'nin Rus basın kuruluşlarına yönelik adımlarının ardından misilleme yapan Rusya'da parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi, yurtdışından finanse edilen medya kurumlarının yabancı ajan olarak kaydedilmesini öngören yasayı geçen çarşamba 154 ‘evet' oyuyla onaylamış, oylamada ‘hayır' oyu çıkmamıştı.

Hangi medya kuruluşlarının ‘yabancı ajan' kabul edileceğine Rusya Adalet Bakanlığı karar verecek. Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma'nın Enformasyon Politikası Komitesi Başkanı Leonid Levin'in açıklamasına göre, yurtdışından finansal destek alan Rus basın kuruluşları, yasa kapsamına alınmayacak.

Konuyla ilgili yazı gönderilen kurumlar arasında Amerikan'ın Sesi (VOA) ve Radio Free Europe/Radio Liberty (RFE/RL) gibi kuruluşların olduğu belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yorum26 Kasım 2017 15:46

    Abd teröriste yardım yapan ülkeleri bm de dile getirip ceza kesilmesi gerektiğini savunup edu hatta kendi kongresinde bi yasa çıkartmıştı hatta bu yasaya sufiler çok karşı çıkmıştı çünkü el kaide sufilerin inşat işlerini geçmışte yapıyordu şimdi aynı yasayı türkiyede çıkarsın ve abd ve ab ülkelerinin pkk pyd ........ diye uzayıp giden terör guruplarına yapmış oldukları yardım ve desteklerini isbat etsin belçika gibi norveç gibi devletlerde nasıl yaşadıklarını dünya kamuoyuna göstersin ve bu teröritlerden zarar gördüğümüz isbatlansın ve tazminat talep edilsin aynı abd deki yasanın aynısını çıkartsınlar

  • Yorum26 Kasım 2017 15:36

    Abd ve avrupa bize gazetecileri niye tutukluyorsunuz diyor ama kendi ülkelerinde rus gazetecileri ajan diye tutukluyor şimdi türkiye hemen bastırması lazım abd de tutuklu rus gazetecileri niye tutukladınız serbest bırakın onlar gazeteci gazeteci hiç tutuklanırmı diye demeçler verip maytap geçmek lazım iki yüzlülüklerini böyle sıcagı sıcagına suratlarına çarpmak lazım ki etkili olsun dünya kamuoyuna kendimizi anlatamıyoruz ama böyle durumları es geçerseniz tabikide kendini anlatamazsın