E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin Libya'yı yine karıştırıyor! Mahkumları yolluyor---

Putin Libya'yı yine karıştırıyor! Mahkumları yolluyor

Putin Libya'yı yine karıştırıyor! Mahkumları yolluyor
31 Mayıs 2020 - 18:32 borsagundem.com

Suriye’de Esed rejimi mahkumlarına Rusya’dan, '3 ay Hafter’e bağlı savaşmaları karşısında suçlarının silinmesi' teklifi geldiği öne sürüldü.

Rusya, Suriye'de Esed rejimi kontrolündeki başkent Şam'daki hapishanelerde yatan mahkumlara Libya'nın doğusundaki gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter'in saflarında savaşmaları halinde suçlarının silinmesi teklifinde bulunduğu iddia edildi.

Suriye merkezli Syrian Call’ın haberine göre, Rusya’nın önce mahkumlara daha sonra da ailelerine gönderdiği teklifle ilgili zaman tanındığı ifade edildi. Söz konusu teklife göre, gayrimeşru silahlı güçlerin lideri Halife Hafter için 3 ay savaşmaları durumunda, ‘suçlarının’ silineceği aktarıldı.

Rusya paralı askerleri Hafter saflarına gönderiyor

Rusya, başkent Şam'ın Zakiye ve Kisve bölgelerinden rejimle iş birliği yapan kişiler aracılığıyla anlaştığı 150 Suriyeliyi aylık 1000-1500'er dolar karşılığında savaşmaları için Libya'ya gönderdi.

Rejim yanlısı paralı savaşçılar, Hafter safına katılmadan önce Rusya'nın Lazkiye'deki Hmeymim Askeri Havaalanı'na götürülmüştü.

Öte yandan Rusya, yaklaşık 10 gün önce Suriye'nin orta kesimindeki Humus ilinden 600, mayıs başlarında ise Suriye'nin farklı bölgelerinden birkaç yüz paralı savaşçıyı Libya'ya göndermişti.

Rusya Suriye’deki askeri varlığını artırıyor

 

Libya ordusu, Hafter milislerinin geride bıraktığı tuzaklar ve mayınları temizliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ismet Basaran01 Haziran 2020 15:54

    Bunlara güven olmaz Atiklari. Imzalari. Anlasmalarda kendileri kedi GIBI familiär Bunlar hepsi bir kazanda Kanayan Tavuk Suyu corbalari. Kisacasi. It isi isirmaz bunlar bolitikaci dedgil corbaci KAZAN ANLASMASI SOCI ANLASMASI BERLIN ANLASMASI NERDE KALDI BUNLARIN POLITIKASI ONU GECIN OTURUP KALMASINI BILMIYORLAR

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU31 Mayıs 2020 23:15

    Rusya yı zor günler bekliyor bence.Türkiye eğer doğaz ve petrol bulur ise rusya nın işi zor.birde Türkiye hep yenilebilir teknolojilere hızla geçme çabasında olup, rusların üç beş sene sonra işlere daha da zorlaşacak.teknolojileri çok berbat bence.

  • köfteci01 Haziran 2020 00:17

    evet berbat teknoloji ama s400 leri sattılar bize

  • azmi31 Mayıs 2020 22:30

    İlk fırsatta İtalya'ya tüyerler. Adı üstünde mahkum,suçlu bunlar ,güvenilir mi   Potin fazla borçlanıyor, ekonomisi petrol ve doğalgaz fiyatları çok düştüğü için çöküyor. Aklını başına al,yoksa seni ben bile kurtaramam (6)  (6) 

  • mehmet31 Mayıs 2020 23:05

    doğalgaz , petrol fiyatlarının düşmesinin bize yansımaması neden kaynaklanıyor ? 

  • mıysız31 Mayıs 2020 23:03

    evet biz süperiz sanki petrol yine toparlıyor ruble yine değer kazanıyor bu sene yurt dışına çıkmazsa ruslar  dolar yine 65 ruble olur

  • Okie Dokie31 Mayıs 2020 20:36

    Putin reyiz naptın sen

  • Ali31 Mayıs 2020 20:28

    Kimle yola çıksak sonu hüsran. Putin i yere göğe sığdıramayanlar neredeler bunun kadar sinsi bir adam olamaz.

  • Xyz31 Mayıs 2020 19:59

    Çeçenistana suriyedeki işidlileri el kaideyi göndermediğiniz sürece putin bu coğrafyada at oynatmaya devam eder.

  • karıştır bakalım putin31 Mayıs 2020 19:58

    Libya ile olan kıyı anlaşmamız işine gelmedi tabi. Türkiye Kıbrıs açıklarında Petrol ve doğalgaz bulursa milyar dolarlık petrol doğalgaz satamayacak.

  • Murat31 Mayıs 2020 19:35

    Yavşak bunların hepsi. O Rusların oyunu bitmez

  • Mehmet31 Mayıs 2020 18:54

    Allah bunların ayağına dolaştıracak. Abd bizimle uğraştı. Şimdi de abd nin başından musibet eksik olmuyor.. neredeyse iç savaş çıkacak. Putini de zehirleyip gebertirler ya da Rusya'da isyan çıkar.