E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin, korona virüs aşısının ikinci dozunu oldu---

Putin, korona virüs aşısının ikinci dozunu oldu

Putin, korona virüs aşısının ikinci dozunu oldu
14 Nisan 2021 - 14:02 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, korona virüs aşısının ikinci dozunu da olduğunu açıkladı.

Rusya lideri Putin, video-konferans yoluyla katıldığı bir toplantı sırasında, “Size söylemek isterim ki, tam şu an, bu salona girmeden hemen önce, ben de aşının ikinci dozunu oldum, eminim ki her şey iyi olacak” dedi.

Putin, “Pandeminin, aktif bir biçimde uyguladığımız aşılamanın da sayesinde yakında etkisini kaybedeceğini umuyorum” diye ekledi.

Korona virüs aşısının birinci dozu Putin’e 23 mart’ta uygulanmıştı.

Rusya liderine ülkesinde geliştirilen üç korona virüs aşısından birisinin yapıldığı biliniyor, ancak hangisi olduğu kamuoyuna açıklanmadı. Kremlin yetkilileri, Devlet Başkanı’na hangi aşısının uygulandığını sadece doktorunun bildiğini söyledi.

Rusya’da şimdiye dek üç korona virüs aşısı ülkenin sağlık otoritesi tarafından onaylandı. Söz konusu aşılar Sputnik V, Epivakkorona ve Kovivak.

Ancak Rusya Devlet Başkanı’na ilk iki aşıdan birinin uygulandığı düşünülüyor, zira üçüncü aşı henüz 60 yaş üstü kişilerde kullanılmak üzere onaylanmadı.

Rusya Devlet Başkanı ayrıca toplantıdakilere hitaben, “İnanıyorum ki hem kendiniz hem yakınlarınız için, beni örnek alarak sizler de yaptığımı yapacaksınız” dedi.

KOVID-19 aşısı olan Putin ile ilgili Kremlin'den açıklama

 

Putin: Pandemi giderek hafifliyor, birçok ülkeye kıyasla daha iyi durumdayız

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.14 Nisan 2021 16:19

    DÜNYA SAĞLIK ÖRGÜTÜ 80 YAŞ ÜZERİNDE OLANLARI YASLI KABUL EDIYOR 68 YASINDAKI PUTİN ORTA YAŞ GURUBUNDA OLDUĞUNDAN SIRASI GELİNCE ÜLKESİNDE URETİLEN AŞI'DAN OLDU -RUSYADA DA 65 YAŞ VE ÜZERI OLANLARA GEÇEN YIL ÇOK KISA SÜRE IÇIN DAHA FAZLA KISITLAMA UYGULANMIŞ ANCAK KENDILERİNE MADDİ YARDIM DA YAPILMISTI

  • Bika14 Nisan 2021 14:23

    Merkel ve Putin gibi siyasi liderler yeni aşı oluyor, Türkiye'de yaşını beklemeden  ilk siyasetçiler aşı oldu.