E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin Kırım'a gitti---

Putin Kırım'a gitti

Putin Kırım'a gitti
09 Mayıs 2014 - 15:04 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı, Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanya’sına karşı kazandığı zaferin yıl dönümü kutlamaları için Kırım'a gitti

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Avrupa Birliği'nin Rus şirktlerine uygulanan yaptırımları genişleteceği söylentisiyle tansiyon yükselirken, Ukrayna'dan ayrılan Kırım'ı ziyaret etti. 

İkinci Dünya Savaşı'nda Nazilere karşı kazanılan Sovyet zaferinin anıldığı törenlerde, Kızıl Meydan'da tankların resmi geçitini izleyen Putin bugün, Rus donanmasının ana limanı olan Sivastopol'a, Kırım'ın Ukrayna'dan ayrılışından sonra ilk defa ziyarette bulunuyor. 

Moskova'daki geçit töreninde konuşan Putin, "Bugün, hepimizin ana vatana sadık olmanın anlamını ve çıkarlarımızı korumanın önemini derinden hissettiğimiz bir gün, vatanseverliğin muzaffer gücünün zafer kutladığı bir tatil" şeklinde konuştu.

Ukrayna hükümeti ve müttefikleri ABD ve Avrupa Putin'i, Donetsk ve Luhansk'taki Rusya yanlılarının 11 Mayıs'ta ayrılık referandumuna hazırlandığı şu günlerde, ülkenin doğusunu gerginliğe teşvik etmekle suçluyor. Ayrıca ABD ve Avrupa, Putin'in sözünü tutmayarak Ukrayna sınırındaki birlikleri geri çekmediğini iddia ediyor. Ukrayna geçtiğimiz günlerde ülkenin doğusunda yönetim binalarını ele geçiren isyancılarla mücadele ediyordu.

Rusya bugün Sivastopol'da Sovyet güçlerinin Nazileri bölgeden çıkarmasının 70. yıldönümünü kutluyor. Savunma Bakanı Sergei Shoigu'nun yaptığı açıklamaya göre törenlerde Rus hava kuvvetlerinden 70 jet şehrin üzerinden uçarken, Karadeniz donanmasından savaş gemileri de limanda hazır bulunacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)