E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin imzaladı: Rusya'dan döviz çıkışını kısıtlayacak yeni kararname---

Putin imzaladı: Rusya'dan döviz çıkışını kısıtlayacak yeni kararname

Putin imzaladı: Rusya'dan döviz çıkışını kısıtlayacak yeni kararname
05 Temmuz 2022 - 19:41 borsagundem.com

Putin'in imzaladığı yeni kararnameye göre Rusların yurt dışındaki hesaplarına döviz yatırmasına kısıtlama getirilecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'da yerleşiklerin yurt dışındaki bankalarda bulunan hesaplarına döviz yatırmasına kısıtlama getirilmesi konusunda Yabancı Yatırımların Denetiminden Sorumlu Hükümet Komisyonu'na yetki verdi.

Putin'in imzaladığı kararnameye göre Rusya vatandaşları, yabancı ödeme hizmetleri şirketleri tarafından sağlanan elektronik ödeme araçlarını kullanarak banka hesabı açmadan yurtdışına para transferi gerçekleştirirken de komisyonun belirleyeceği kısıtlamalara tabi olacak.

Kararnameyle Rusya'da yerleşik kişilerin Rus şirketlerinden temettü şeklinde aldıkları döviz cinsi meblağları yurtdışındaki hesaplara yatırması da yasaklandı.

Peskov: Rusya'nın dondurulmuş altın ve döviz rezervleri Ukrayna için kullanılamaz

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Kiev'in ve bazı Batı ülkelerinin Rusya’nın dondurulmuş altın ve döviz rezervlerinin Ukrayna'nın restorasyonu için kullanılması yönündeki çağrılarını yorumladı.

“Elbette ki bu tür eylemler kesinlikle yasadışı, uluslararası hukukun tüm norm ve kurallarına aykırı olacak ve Rusya kesinlikle buna karşı çıkacaktır” diyen Peskov, “Elbette biz, bu yasadışı durumun çözülmesi açısından etkili olabilecek önlemleri inceliyoruz" ifadelerini kullandı.

Japonya Rus gazı ve petrolünden mahrum kalabilir

 

"Rusya'nın amacı 'yok etmekten' daha fazla"

 

Rusya’da Türkiye turlarına büyük zam

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)