E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin, ilhakı resmen onayladı---

Putin, ilhakı resmen onayladı

Putin, ilhakı resmen onayladı
05 Ekim 2022 - 10:13 borsagundem.com

Rusya devlet lideri Putin, geçtiğimiz hafta ilhak kararını duyurduğu Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson'un ilhak kararını resmen onayladı.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den dikkat çekici bir hamle geldi.

Putin, Rusya’nın kontrolündeki Ukrayna topraklarının ilhak edilmesiyle ilgili kanuna imza attı. Rus haber ajansı TASS’ın aktardığı haberde Putin’in imzaladığı kanun ile birlikte Rusya’nın kontrolündeki dört bölge de ilhak edilmiş oldu.

Batı ülkeleri Putin’in bu konuda adım atılacağına yönelik sinyal vermesine büyük tepki gösterirken, kanunla birlikte Donetsk, Luhansk, Zaporijya ve Herson’un ilhak edildiği duyuruldu.

Geçen hafta bu bölgelerde yapılan referandumdan Rusya’ya katılma kararı çıksa da bu referandum tek taraflı olduğu için eleştirilmişti.

BÜYÜK TEPKİ GELDİ

Putin'in hamlesine başta ABD ve Avrupa olmak üzere dünya genelindeki büyük tepki göstermişti. BD Başkanı Biden, her zaman Ukrayna'nın yanında olduklarını ve bu referandumu hiçbir zaman tanımayacaklarını ifade etmişti.

NATO DA SESSİZLİĞİNİ BOZDU

Putin'in ilhak kararıyla ilgili NATO da sessizliğini bozdu. NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, Rusya'nın Ukrayna'daki 4 bölgeyi ilhakının gayrimeşru ve yasa dışı olduğunu aktardı. Stoltenberg, Ukrayna'nın üyelik başvurusu hakkında, "Ukrayna'nın kendi yolunu, ne tür bir güvenlik düzenine gireceğini seçme hakkı vardır." dedi.

Kuzey Kore'den, Ukrayna'daki ilhakta Rusya'ya destek

 

Dışişleri'nden, Rusya'nın ilhak kararına ilişkin açıklama

 

BMGK'da Rusya'nın ilhak kararının kınanmasına, Rusya'dan veto!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)