E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin ile Esad arasında Türkiye görüşmesi---

Putin ile Esad arasında Türkiye görüşmesi

Putin ile Esad arasında Türkiye görüşmesi
06 Mart 2020 - 21:15 borsagundem.com

Putin, Esad ile görüşmesinde Türkiye ile Rusya arasındaki İdlib mutabakatına ilişkin bilgi verdi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'la telefonda görüştü. Dün Moskova'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı görüşmeyi Esad'a aktaran Putin, İdlib mutabakatına ilişkin bilgi verdi.

Putin, Esad'a dün Moskova'da Erdoğan'la vardıkları anlaşmalar hakkında bilgi verirken, bunların uygulanmasının İdlib gerilimi azaltma bölgesinde istikrarın tesis edilmesini sağlayacağının altını çizdi.

Esad'ın da Erdoğan ve Putin'in görüşmelerinden çıkan sonuçları 'çok olumlu bulduğu' ifade edildi. 

Öte yandan, Esad'ın 'terör örgütleriyle mücadele alanındaki desteği ve Suriye'nin egemenliğiyle toprak bütünlüğünün sağlanmasına yönelik çabaları nedeniyle Putin'e minnettarlığını' ifade ettiği kaydedildi.

Moskova'da dün yapılan İdlib görüşmesinde Putin- Erdoğan ve heyetler arası görüşme 5 saat 40 dakika sürmüş, görüşmeler sonucunda varılan anlaşma uyarınca gece 00.01 itibarıyla İdlib'de askeri faaliyetler durdurulmuştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (25)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bu putin denen herif08 Mart 2020 01:14

    Bundan sonra biraz zor gelir ülkemize

  • Minik Kuş07 Mart 2020 23:32

    Flaş flaş .... Esed vasiyetini açıkladı : eğer ölürsem veliahtım Kemal klıçtaroğludur

  • Flaş Haber07 Mart 2020 22:32

    Az önce Esedin vasiyeti Suriye milli tv sinde okundu. Son cümle : Ölürsem yerime keMAL i geçirin...

  • Ali07 Mart 2020 22:10

    Bu Suriye 2040 yılına kadar düzelmez daha çok anlaşmalar yapılır..

  • bir yorum.07 Mart 2020 08:23

    Dikkat etmek gerekiyor esed rusyanın ve iranın desteğiyle Türk askerlerine saldırılarını sürdürecek gibi görünüyor.Bu nedenle onların milislerinin yoğun olduğu yerler devamlı gözlenmelidir. Her bir askerimizin şehit edilmesine karşı onlardan 100 200 milis gebertilmelidir. Onlara bizim ciddi olduğumuzu ancak böyle anlatabiliriz. 40 şehidimize karşılık 3322 esed iran rusya milisi gebertmek çok iyi bir şey bu şekilde devam edersek bir zaman sonra savaşacak milis de bulamayacaklar. Ancak suriyedeki bu olayların arkasında derin abd pentagon cıa var.Onlar suriyede bu karışıklığın devam etmsi için planlar yapıp duruyorlar.Türkiyede bu planları bozmaya devam ediyor. 

  • bir yoruma yorum yapana yorum07 Mart 2020 19:41

    evet ulan ben bizzat gittim saydım tamı tamına 3322 adet esadin kafir askeri gebermiş.hainlikte sınır tanımıyorsunuz ulan yani devletiniz yurt dışında bu ülkenin içine terör gelmemesi için ülkemizin huzur ve sukunu için can hıraş çalışıyor siz de buna hainlik üzerine hainlikle cevap veriyorsunuz. kaç yaşındasın bilmiyorum.Bu ülkede 40 yıldır pkk terörüyle yaşadık binlerce şehit verdik.Şu anda şanlı askerlerimiz teröristleri suriyede karşıladığından  içeride huzur ve sukun içinde yaşıyorsun bunun bile farkında değilsin

  • Bir yoruma yorum 07 Mart 2020 17:58

    Nasıl saydın lan 3322.Cesetleri sen mi topladın.

  • Ahmak group sizi 07 Mart 2020 07:53

    Ikisi de çok korkmuş belli 🤣🤣🤣

  • .....07 Mart 2020 07:17

    Chp, iyi parti ve fox tv nin ortalığı karıştırma ve devleti zor durumda bırakma hareketlerinden birisi de libyadaki iki şehidimizin ismini neden açıklanmadığının ısrarla sorulması. Oradaki şehitlerimiz biliyorsunuz ki istihbarat elemanlarımız. İstihbaratçılar şehit olduğu zaman ismi açıklanmaz, cenazesi gizli yapılır hatta mezar taşına ismi yazılmaz, sadece şehit yazılır. Bu istihbaratçıların ortaya çıkmaması ve ailelerinin güvenliği için yapılan bir tedbirler. Yukarıda saydığım malum parti ve tv kanalı ne yapmak istiyor. Devletin sırlarını niçin ifşa etmek istiyor. Saklı kalması gereken şeyleri Cumhurbaşkanına sorarak onu zor durumda bırakınca ülkemize ne yararı olacak. Siz devleti böyle mi yönetmeye talipsiniz. Bir de utanmadan milleti, devleti düşünüyormuş gibi tavır içerisindesiniz.

  • .....07 Mart 2020 07:07

    Biz yıllarca pyd yi uyardık Esad ı uyardık bizim ülkemizin topraklarını taciz etmeyin diye, anladılar mı. Yoooook. O zaman neymiş müdahale şartmış. Pyd abd ye, Esad Rusya ya güveniyordu, müdahaleden vazgeçtik mi. Yoooook. O zaman neymiş efendim, hak edene hakkını vereceksin ki sana bir daha bulaşmayacak. Rusya, askerlerimizi şehid ederek bizim idlibden çekilmemizi sağlamak istedi. Rabbimin yardımı, Cumhurbaşkanımızın cesareti, ordumuzun gücüyle biz onların oyunlarını bozduk. Bizim muhalefet partilerimiz zaten bizim suriyede ne işimiz var konuşmaları yaparak Rusya nın ekmeğine yağ çalıyor, en ufak bir başarısızlıkta suriyeden çıkmamıza hatta sınırlarımızın güvenliğini tehlikeye atmaya neden olacak propaganda yapıyorlardı. Yıllarca seçim vaadi olarak suriyelileri sınır dışı edeceğim diyen chp ve fox tv , şimdi biz sınırlarımızı niye açtık, mültecilerin hali ne olacak diyorlar. El insaf bu kadar olmaz.

  • Kerim07 Mart 2020 00:04

    Daha cok calismaliyiz biz isimize bakalim savunma sanayii daha cok gelistirmeliyiz sahada askerlerimiz geride sanayiimiz cok iyi is cikartmali havada ucan kacan ne varsa vurmayi basarmaliyiz..insansiz savas ucagi yapmalyiz

  • Kılavuz Karga 07 Mart 2020 22:50

    Seni ahmak gurup seni!! Biraz haberleri takip et lütfen. Esed vasiyetini açıkladı : ölürsem Kemal beyi yerime geçirin ...

  • Ahmaka07 Mart 2020 13:20

    Neden bu kadar hazımsızsın? Memnun değilsen kapılar açık, git bu yorumlarını çok beğendiğin ülkelerde yap. Seni burda tutan mı var

  • Ahmak group sizi 07 Mart 2020 07:54

    Yaptık ya savaş uçağı açıkladılar bile hemde görünmez özellikte 🤣🤣🤣

  • Raiden 06 Mart 2020 23:23

    Esad, Rusya~Türkiye görüşmesi sonucunu çok olumlu bulduğuna göre demek ki bizimkiler bize esip gürledi görüşmelerde kuyruğu kıstırdı anlaşılan...

  • .....07 Mart 2020 06:47

    Ondan putin in yüzü kırk kattı. Eğer ki askeri operasyon başarılı olmasaydı biz şuan idlibi boşver afrin den el-bab dan bile çıkmış olurduk. Rejim idlib i bombalarken el-bab ı da vuruyordu. İşin en başına dönersek idlib bizim elimizde değildi, Cumhurbaşkanımızın çalışmaları sonunda biz gözlem noktaları kurduk oraya. Sanki bura bizim elimizdeydi de kaybetmişiz gibi konuşmayın. Ama şuan topumuzla tüfeğimizle oradayız. Sözde muhalefet olsaydı bırak idlib i suriyede bir tek askerimiz yoktu.

  • Gercek 06 Mart 2020 23:11

    Putin iyi ikili oynuyor; İstediği zaman bombalıyor veya bombalatıyor. O da denge politikası izliyor

  • ..06 Mart 2020 22:19

    ya madem bu iş böyle çözülecekti, esadla  türkiye  görüşürdü ve çözüm oluşurdu. ne diye onca masraf, vede şehit verdik. ? en başla diyaloğa gelecektık mazdem, nedir bu inatlaşma ? stratejık sorunlar ve adımlar var. asker görevini tam yaptı ama diploması bu işi beceremedi.

  • Türkoğlutürk 07 Mart 2020 11:58

    Mektup, çuval, papaz anladın sen onu. Lozanı beğenmeyen, sevr ile öğünür. Anlaşma maddelerini oku anlarsın neden utandığım.

  • .....07 Mart 2020 07:20

    .. nick li kişi biz 2 yıldır görüşerek çözmeye çalışıyorduk ne oldu. Rusya ve Esad geri adım mı attı. Boş yapmayın. Aklınızın yetmediği şeylerde yorum yapmayın

  • Gerçek vatandaş07 Mart 2020 02:31

    Sahada başarılı olmasaydık , şimdi avucunuzu yalamıştık. Anladııınn

  • Sistem07 Mart 2020 00:15

    Sistem farkli isliyor demekki. Yani senin kurgun bu isi algilayacak nitelikte degil demekki.. uluslararasi denge güç ve gücü ilgili noktada kullanabilme yetenegi ilenilgili...mesrla rusya kırımı aldi ama kac askeri gitti? Bedel odedi!...bedeli odenmeyen peynir ancak fare kapaninda olur....sadece kapandaki peynir bedeva... acaba?

  • : )06 Mart 2020 22:06

     Esadla Türkiye Rusya acılığı ile barış görüşmesimi yapıyor ? ey kılıçdaroğlu dediğin bak nasıl oluyor :  ))

  • Türkoğlutürk 07 Mart 2020 11:59

    Abdullah imzalanan metini okulda yaz. Ne İSTEDİ lerde vermedik.

  • abdullah06 Mart 2020 22:24

    esadın babası dururken esadla mı görüşme yapacaktı. ypg pkk suriyenin kuzeyini işgal etmişken esadın ne hükmü var esad suriyenin 3te 2 sini devretmişken esadın ne hükmü var.