E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin hakkında tutuklama kararı---

Putin hakkında tutuklama kararı

Putin hakkında tutuklama kararı
17 Mart 2023 - 19:24 borsagundem.com

Uluslararası Ceza Mahkemesi, Rusya Devlet Başkanı Putin hakkında Ukrayna'daki eylemlerinden dolayı tutuklama kararı çıkardı

Uluslararası Ceza Mahkemesi (UCM) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında, Ukrayna'da işlenen savaş suçlarından sorumlu olduğu suçlamasıyla tutuklama emri çıkardı.

UCM, Ukrayna'ya yönelik ilk tutuklama emrinde, Putin'in çocukların çoğunlukta olduğu birçok insanın Ukrayna topraklarından yasadışı yollarla Rusya'ya nakledilmesi şüphesiyle tutuklanmasını talep etti.

Mahkeme, Rusya'nın Çocuk Hakları Komiseri Maria Lvova-Belova için de aynı suçlamalarla tutuklama emri çıkardı.

Belova yaptığı ilk açıklamada UCM'nin kararının 'ülkemizin çocuklarına yardım etme' çalışmalarını doğruladığını öne sürerken, "Bu karar çalışmalarımı onurlandırdı" dedi.

RUSYA'DAN İLK AÇIKLAMA: ANLAMSIZ

Rusya, Lahey'deki Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin (ICC) Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin hakkında çıkardığı tutuklama emrinin anlamsız olduğunu söyledi.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Maria Zakharova, Telegram kanalında yaptığı açıklamada, "Uluslararası Ceza Mahkemesi kararlarının, hukuki açıdan da dahil olmak üzere, ülkemiz için hiçbir anlamı yoktur" dedi.

Zaharova, Rusya'nın Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Roma Statüsü'ne taraf olmadığını ve bu sebeple hükmün geçerliliğinin bulunmadığını öne sürdü.

UKRAYNA SEVİNÇLİ

Üst düzey Ukraynalı yetkililer, Rusya lideri Putin hakkında tutuklama emri çıkaran Uluslararası Ceza Mahkemesi'ni (UCM) kutladı.

Başsavcı Andriy Kostin, UCM'nin Putin'i Ukrayna'da işlenen savaş suçlarından sorumlu olmakla suçlayan kararının "Ukrayna ve tüm uluslararası hukuk sistemi için tarihi" olduğunu söyledi.

Genelkurmay Başkanı Andriy Yermak da, arama emrinin çıkarılmasının "sadece başlangıç" olduğunu belirtti.

Çekya Dışişleri Bakanı Lipavsky de bir açıklama yaparak, "Putin şüphesiz savaş suçlarından sorumludur ve saldırganlık suçundan yargılanmalıdır. Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kararını memnuniyetle karşılıyorum." dedi.

Putin'den Avrupa'ya kritik mesajlar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ KODUŞ18 Mart 2023 11:47

    Putin tutuklayacak hiç bir ülkeyi göremiyorum.ABD dahi tututlayamaz.Adamın çiğerini sökerler haritadan yeryüzünden bilerler adımı bunlar algı orepesyonları bence.

  • azılı solcu17 Mart 2023 23:58

    masum ve suçsuz olan sayın putini hiçbir guç tutuklayamaz.sayın putini tutuklamaya kalkan ilk önce karşısında yigit lider sayın kemal kılıçdaoglunu bulur.dunya lideri kılıçdaroglu sayın putini koruyacak ve onu kanatları altıbna alıcaktır.herşey guzel olucak.

  • süslü sülü18 Mart 2023 13:24

    aklınca erdoğan'a laf çakıyorsun. dostum putin diyip karşılıklı dondurma yalaştılar diye

  • Mucise Reis : )17 Mart 2023 22:39

    Zırvalık... o zamansa İsrail yöneticileride tutuklansın, Filistine 50 yıldan fazla zulum yapıyor... ABD devlet başkanlarıda tutuklansın Japonyaya atom bombası attılar... Fransız devletyetkilileride tutuklansın geçmiş sömürgeler ile milyonlarca katliam yaptılar... Ermenilerde tutuklansın doğu illerimizde katliam yaptılar Osmanlı çöküş dönemi... Esad da tutuklansın milyonalarca insanı evinden etti...  ABD afganistanda oprasyonlar yaptı o dönem yetkililer tutuklansın... afganistanda savaş pilotu yaban ingiliz prenside tutuklansın 2x afganistanlı gerilla öldürdüm dedi ve orada toprakalra girip savaştılar... Adamına göre muamele. Rusya da Putin'in ne farkı var diğer dünya olaylarından ? neden Putin ,? Ermenistan Azerbaycan topraklarımıza TÜRK topraklarımıza saldırdı işgal etti eee tutuklansın... Yunanistan kıbrıstaki rumlar ile işgal etti ve kktc bağımsızlığını yaptık, o dönem yunan yetkililerde tutuklansın..... yazarımda yazarım.. ama nedne putin ? sadece ???

  • Bir dost17 Mart 2023 21:49

    Putin de gulmek icin bu karari brkliyordu.

  • Ali17 Mart 2023 20:25

    Abd başkanları niye yargılanmadı?

  • Sait Kahraman 17 Mart 2023 20:21

    Hadi gidin yakalayın da görelim...🤣🤣🤣🤣🤣

  • fafa17 Mart 2023 20:16

    George w. Bush ve babası da yargılanmalı,asıl suçlu onlar.Hiç suçu olmayan Irak'ı kan gölüne çevirdiler.

  • reyiz17 Mart 2023 20:02

    layıgını buldu..

  • Yıl17 Mart 2023 19:58

    1 yıldır nerdeydiniz

  • emekci18 Mart 2023 13:25

    çeçenleri katlettiğinde de ses etmediler

  • Baytar 17 Mart 2023 22:57

    Çok önemli soruyu sordun bilader, 2 milyonluk soru .