E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta bekledi---

Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta bekledi

Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı ayakta bekledi
17 Eylül 2022 - 15:01 borsagundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şangay Zirvesi'nde Rus lider Putin ile gerçekleştireceği görüşmenin öncesinde, Putin'in Erdoğan'ı bir süre ayakta beklemesi sosyal medyada gündem oldu


Özbekistan'daki Şangay Zirvesi'nde Recep Tayyip Erdoğan, Vladimir Putin ile görüştü. Görüşmenin hemen öncesinde Rus liderin Erdoğan'ı ayakta beklediği görüntüler sosyal medyada çok konuşuldu.

Cumhurbaşkanı, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev'in davetiyle ŞİÖ Zirvesi'ne özel konuk olarak katıldı. Dün ağaç dikme töreninin ardından "Ebedi Şehir" kompleksine gelen Erdoğan, komplekste Rusya Devlet Başkanı Putin, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko ve diğer liderlerle sohbet etmişti.

GÖRÜŞME 40 DAKİKA SÜRDÜ

Bugün ise zirvede ikili görüşmeler başladı. Erdoğan, Rus lider Vladimir Putin ile bir araya geldi. Kongre merkezindeki basına kapalı görüşme, 40 dakika sürdü. Görüşmenin hemen öncesinde Putin'in Erdoğan'ı beklediği görüntüler sosyal medyada gündem oldu.

Temmuzda Tahran'daki 3'lü zirvede benzer görüntüler yaşanmış ve o anlara ilişkin görüntüler de dünya gündemine oturmuştu.

PUTİN'DEN ERDOĞAN'A TEŞEKKÜR

Görüşme sonrası yapılan açıklamalarda Türkiye ile Rusya arasında çok sayıda alanda çalışmalar yürüttüklerini belirten Putin, "Her şeyden önce, (BM Gıda Programı) gıda programının uygulanmasına yaptığınız ve yapmaya devam ettiğiniz katkı için tekrar teşekkür etmek istiyorum. Ukrayna tahılının önemli kısmının en yoksul ülkelere gitmesini umuyoruz. Bu, şu ana kadar sağlanamadı" dedi.

AKKUYU KONUSUNDA UZLAŞILDI

Putin, "Türkiye, Rusya'dan doğal gaz sevkiyatları için Avrupa da dahil en güvenilir rotalardan biri haline geldi, TürkAkım sorunsuz bir şekilde çalışıyor" ifadesini kullandı. Putin, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'yle ilgili çalışmaların sürdüğünü, santraldeki ilk ünitenin 2023'te devreye alınmasını umduklarını söyledi.

Başkan Erdoğan'ın Türk ekonomisi için en iyi sonuca ulaşmayı hedefleyen politikasının farkında olduğunu anlatan Putin, "Türkiye'nin ŞİÖ üyesi ülkelerle çok iyi ve hızla büyüyen ekonomik bağları olduğunu görmezden gelemeyiz. Türkiye'nin bu yapıdaki çalışmalarını her şekilde memnuniyetle karşılayacağız" dedi.

ÖDEMELERİN YÜZDE 25'İ RUBLEYLE

Putin, Rus gazının Türkiye'ye sevkiyatında ödemelerin yüzde 25'inin Rus rublesi olarak yapılmasıyla ilişkin anlaşmanın da yakında yürürlüğe gireceğini ifade etti. Türkiye ile Rusya arasındaki ticaret hacminin de arttığını söyleyen Putin, Rus şirketlerin ürünlerini Türkiye üzerinden dünya pazarlarına satmasına yönelik adımlar atılabileceğini belirtti.

Akkuyu'da uzlaşma sağlandı

 

Düğmeye basacak mı? İşte Putin'in masasındaki nükleer savaş senaryoları

 

Erdoğan-Putin görüşmesi sonrası Kremlin'den ilk açıklama

 

Erdoğan ile Putin'in görüşmesi sona erdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • MUHALET KUŞUÖTMEZ18 Eylül 2022 19:49

    eskiden bir başka ülkenin başbakan veya cumhurbaşkanları ile görüşebilmek için bizimkiler aylarca kapılarında bekler ve adete yalvarır idik.putin ile bakın hafta bir nerede ise görüşüyoruz.

  • Musa18 Eylül 2022 09:02

    Erdoğan rusya ya gittiği zaman aynısını yaparsa ne olacak :)

  • 👊17 Eylül 2022 23:47

    Adam yatarak mı bekleyecek şunları haber yapıyorsunuz bu nasıl habercilik

  • Mehmet17 Eylül 2022 16:51

    Jest denilen bir şey var abartılacak bir durum yok büyük ülke demek insaların çöplerden yiyecek toplamadigi yer olmak demektir

  • ALİ KODUŞ18 Eylül 2022 19:51

    Baran bitkileri ve hayvanları yüce ALLAH yarattı biz insanlara emanet etti.bitki ve hayvanları sevmeyenler ve saygı dahi göstermeyenler asla ve asla insanları sevemezler.

  • baran17 Eylül 2022 20:27

    Kedilere köpeklere yıllık 1  milyar tl. ye yakın para harcanıyor!  Hangi fakirden bahsediyorsun,  Kedi köpek gezdirmek çağdaşlık ilericilik oldu. Madem dediğin kadar fakir varsa bu köpekçilerin yatacak yeri yok demektir. 

  • Tufan17 Eylül 2022 16:17

    Reis maşallah tüm dünyaya insanlık dersi veriyor. Eğer içeride tam destek görse karşımızda kimse duramaz ama maalesef ki içeride dışarıdan daha çok düşmanı var. Allah yardımcısı olsun Reisimizin.