E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Putin, BRICS Zirvesi için Güney Afrika'ya giderse tutuklanacak mı?---

Putin, BRICS Zirvesi için Güney Afrika'ya giderse tutuklanacak mı?

 Putin, BRICS Zirvesi için Güney Afrika'ya giderse tutuklanacak mı?
25 Mart 2023 - 17:52 borsagundem.com

Güney Afrika'nın Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin tutuklama kararı verdiği Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in ülkeyi ziyaret etmesi durumunda atması gereken adımlarla ilgili hukuki tavsiye aldığı açıklandı.

Brezilya, Rusya, Hindistan, Çin ve Güney Afrika'nın oluşturduğu BRICS grubu toplantısı, Güney Afrika'da ağustos ayında düzenlenecek. Ancak Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin Putin için çıkardığı tutuklama kararı sonrası Güney Afrika'nın nasıl bir tavır takınacağı merak konusu oldu.

Roma Statüsü'ne taraf olduğu için Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin kararlarını uygulamak zorunda olan Güney Afrika, Putin'in zirveye katılmak istemesi durumunda hukuki durumun ne olacağını araştırmaya başladı.

Güney Afrika Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanı Naledi Pandor, devlet yayın kuruluşuna "Konuyla ilgili yenilenmiş bir hukuki görüş bekliyoruz" dedi. Güney Afrika, Rusya'nın Ukrayna işgali sonrası tarafsız bir tutum alırken Bakan Pandor, iki ülkeyle de ilişkilerini sürdürmek istediklerini vurguladı.

Dışişleri Bakanlığı sözcüsü konuyla ilgili yorum yapmazken kurumdan iki kaynak, başka bir devlet başkanın ülkede tutuklanmasının olası olmadığını kaydetti. Rus Lider Putin'in ağustosta yapılacak zirveye katılıp katılmayacağı da kesinlik kazanmış değil.

Güney Afrika, 2015 yılında da Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin tutuklama kararı verdiği Sudan Devlet Başkanı Ömer Beşir'i Afrika Birliği toplantısına katılmasına rağmen tutuklamamıştı. Mahkemenin kararının uygulanmaması uluslararası tepkiye neden olmuştu.

Putin hakkında çarpıcı açıklama: Cezası ömür boyu sürecek

 

Medvedev: Putin’in tutuklanması savaş ilanı

 

Scholz'dan Putin'in tutuklanması kararı için açıklama

 

Putin hakkında tutuklama kararı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran27 Mart 2023 02:32

    Irak ta Afganistan da Kuzey ve Orta Afrika da Filistin de Pakistan da Hindisgtan da 1950-2023 arası katledilen  milyonlatca insanın hesabı için bu dönemdeki İngiliz Fransız ve Amerika lı başkanlar yargılanmalıdır.  Özür dilemek zaten suçnu kabul etmektir.  Özür suçun işlendiğinin kabul edildiğini gösterir. O halde cezaya da razısın demektir.

  • azmi25 Mart 2023 20:27

    Zirvesi için.....