E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin, BAE lideri ile tavan fiyat uygulamasını görüştü---

Putin, BAE lideri ile tavan fiyat uygulamasını görüştü

Putin, BAE lideri ile tavan fiyat uygulamasını görüştü
07 Aralık 2022 - 15:21 borsagundem.com

Rus petrolüne yönelik tavan fiyat uygulaması AB tarafından devreye alınırken, Putin ve BAE Devlet Başkanı el-Nahyan konuya ilişkin istişarede bulundu.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) Devlet Başkanı Muhammed bin Zayid el-Nahyan'la telefon görüşmesi yaparak Batılı ülkelerin Rus petrolüne yönelik tavan fiyat uygulamasını istişare etti.

Kremlin'den yapılan açıklamaya göre OPEC+ kapsamında küresel petrol piyasasına istikrar kazandırmak için yürütülen ortak çalışmanın etkinliğine dikkat çeken Putin ve el-Nahyan, mutabık kalınan kararların tüm OPEC+ ülkeleri tarafından tutarlı şekilde yerine getirilmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Bu bağlamda Putin ve el-Nahyan, Avrupa Birliği (AB) ve G7 ülkeleri ile Avustralya'nın küresel ticaret ilkeleriyle çelişen bir şekilde Rus petrolüne tavan fiyat uygulama girişimlerinin yol açtığı durumu da istişare etti.

11 Ekim'de St.Petersburg'da yapılan zirvede varılan anlaşmalar ışığında Rusya-BAE işbirliğinin gelişimiyle ilgili güncel konuları ele alan Putin ve el-Nahyan, ulaştırma ve enerji alanları da dahil ticari-ekonomik işbirliğinin teşvik edilmesi üzerinde özellikle durdu.

Taraflar, Rusya ile BAE arasındaki çeşitli düzeylerdeki temasların devam etmesi konusunda mutabakat sağladı.

Rusya'dan şirketlere tavan fiyatla petrol satışını yasaklama planı

 

Rusya'nın petrol fiyat tavanı ayarlaması G7'ye kaldıraç sağlıyor

 

AB, Rus petrolü için 60 dolarlık tavan fiyatını kabul etti!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)