E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemPutin: Amerika'nın hakkı Amerika'ya---

Putin: Amerika'nın hakkı Amerika'ya

Putin: Amerika'nın hakkı Amerika'ya
15 Nisan 2021 - 05:36 borsagundem.com

2. Dünya Savaşı'ndaki ‘Ödünç Verme ve Kiralama’ programını hatırlatan Putin, ABD'nin gıda yardımının ihtiyaçlarının yüzde 80'ini karşıladığını, bu sayede Nazileri kolay mağlup ettiklerini söyledi, "Hakkını vermek lazım, bu hiç de az değil" dedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rus Coğrafya Topluluğu’nun mütevelli heyetinin toplantısına video konferans yoluyla katılarak, ABD’nin İkinci Dünya Savaşı sırasında ‘Lend Lease’ (Ödünç Verme ve Kiralama Yasası) adı ile tarihe geçen müttefik destek programı çerçevesinde yapılan gıda, askeri araç, metal sevkiyatlarının ve daha sonra ikinci cephenin açılmasının Nazilere karşı kazanılan zaferde önemli bir rol oynadığını ifade etti.

İlgili soruyu yanıtlayan Putin, "Büyük Vatanseverlik Savaşı'nda (İkinci Dünya Savaşı) Sovyetler Birliği'nin zaferini hazırlayan ve elde edenlerin görüşlerini aktarmak mümkün ve gerekli. Kilit isimlerden biri (İkinci Dünya Savaşı sırasında Kızıl Ordu'nun başlıca komutanlardan biri olan) Mareşal Jukov’dur. Hafızam beni yanıltmıyorsa, ‘Lend Lease sevkiyatları olmasaydı bir ya da iki yıl daha savaşmamız gerekebilirdi’ diyen kişi oydu. Bu da ek zayiat, ek kayıplar, ek yıkımlar anlamına gelir" diye konuştu.

'Lend Lease sevkiyatları ihtiyaçların yüzde 80’ini karşılıyordu'

Savaş sırasında askerlerin Amerikan et konserveleri için ‘İkinci Cephe’ deyimini kullandıklarını hatırlatan Putin, "Eğer et konservelerinden bahsedecek olursak, Lend Lease sevkiyatları ihtiyaçların yüzde 80’ini karşılıyordu. Hakkını vermek lazım, bu hiç de az değil" dedi.

Rus lider, "Fakat bu sadece gıdayla ilgili değildi, en önemlisi metaldi. Bu sevkiyatlar savunma sanayimiz için çok önemliydi" ifadelerini kullandı.

'Amerikalı pilotlar, bu koşullarda yalnızca intihar edenlerin ve Rusların uçabildiğini söylüyordu'

Program çerçevesinde askeri araç, otomobil, vagon, uçak sevkiyatlarının da yapıldığını dile getiren Putin, söz konusu malzemelerin de öneminin büyük olduğunu vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Uçaklar son derece ağır koşullarda naklediliyordu. Amerikalı pilotlar, bu koşullarda yalnızca intihar edenlerin ve Rusların uçabildiğini söylüyordu. Bu kahramanca bir çalışmaydı, Büyük Vatanseverlik Savaşı tarihinde çok az insanın bildiği kahramanca bir sayfaydı."

Rus Coğrafya Topluluğu’na bu araştırmayı başlattığı için teşekkür eden Putin, "Lend Lease çerçevesinde yapılan sevkiyatlar ve sonrasında ikinci cephenin açılması, ortak düşmana, Nazilere karşı kazanılan zaferde şüphesiz önemli rol oynadı" diye ekledi. (Sputnik)

Biden, Putin'e görüşme teklifinde bulundu

 

ABD, gemi bildirimini geri çekti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • BENCE16 Nisan 2021 13:18

    Putin Bidenı niye öpüyor? ABD gemi göndermekten vazgeçti. Kazan kazan oldular. ANLAŞTILAR demektir. ORTADOĞUda ve Akdenizde kokusu yakında çıkar.

  • MUSTAFA15 Nisan 2021 12:29

    korkmaya mı başladı bu

  • Mehmet15 Nisan 2021 10:32

    abd yi övüyorsa ve amerikalı pilotlara kahraman diyorsa tamamdır. ukrayna'ya saldırmayacaklar. psikolojik ve sosyolojik olarak "barış" ın alt yapısını oluşturuyor. 

  • Özkan can 15 Nisan 2021 06:20

    Bu bölge de.. Sorunsuz yaşamanın reçetesi kahredici silah sistemleri yani nükleer güç bu kadar net.... Gücü olan gücü kadar konuşuyor.. Bu bir dengedir... Muhattabınız.. Ben zarar verirsem kendim de zarar görürüm diye düşündüğünde olay bitiyor.... Yani ısırırsam... Onda da diş var.. Oda beni ısırır... Evet.. Bir an evvel kahredici silah sistemleri.... Ya olucaz.. Yada yok olucaz.... Bu kadar... Asla vazgeçmiycekler.... Bizi bu topraklarda istemiyorlar... Anla artık Türkiyeeeeee.....

  • Özü bu sözü bu15 Nisan 2021 08:29

    Yunanla ingiliz ellerini ovuşturuyor montröyü iptal edelim deyince edin edin de cirit atalım karadenizde sizinde başınız rus ile belaya girsin bu sayede domatesleri salça yaparsınız diyordur,bu adiler bir şeye seviniyorsa bizim tarafımızdan yapılan kesinlikle iyi düşünülmeli sonra vay efendim benim aklıma gelmedi vay efendim kusura bakmayın öyle bir durum olmasın.