E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Putin açıkladı! Rusya'dan yeni hipersonik füze ---

Putin açıkladı! Rusya'dan yeni hipersonik füze

 Putin açıkladı! Rusya'dan yeni hipersonik füze
31 Temmuz 2022 - 12:52 borsagundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, Donanma Günü etkinliğinde “Dünyada benzeri yok” dediği Zirkon hipersonik kruz füzelerinin birkaç ay içinde Rus donanmasında kullanıma hazır olacağını açıkladı.

Ukrayna’daki Rus işgali bugün 158. güne girerken Rusya’daki Donanma Günü etkinliğinde konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’den Ukrayna’ya ve Batı’ya gözdağı niteliğinde açıklamalar geldi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yeni geliştirilen Zirkon hipersonik kruz füzelerinin birkaç ay içinde Rus donanmasında kullanıma hazır olacağını açıkladı.

Saint Petersburg'daki Donanma Günü töreninde konuşan Rusya lideri, “Dünyada benzeri yok” dediği füzelerin Rus çıkarlarına uygun bölgelere konuşlandırılacağını söyledi. Donanmaya bağlı Amiral Gorşkov firkateyninin yeni hipersonik füzelerle göreve çıkacağını duyuran Putin, savunma alanında yeni bir kararnameyi de imzaladı.

Putin, “Burada önemli olan Rus donanmasının egemenliğimize yönelik her türlü tehdide ışık hızıyla yanıt verebilmesidir” dedi.

Açıklamanın, Ukrayna güçlerinin Rusya’nın 2014’te ilhak ettiği Kırım’daki Rus filosunu vurmasının ardından gelmesi dikkat çekti. Beş askerin yaralandığı saldırı nedeniyle Kırım’da düzenlenecek Donanma Günü etkinlikleri iptal edilmişti.

ŞEYTAN FÜZELERİ DAKİKALAR İÇİNDE AVRUPA’YI VURABİLİYOR

Rus ordusunun son dönemde savaş gemilerinde ve denizaltılarda denediği Zirkon füzeleri, sesten dokuz kat hızlı yol alabiliyor.

Rusya Devlet Başkanı Putin, daha önce de NATO'nun “Şeytan II” olarak nitelediği Sarmat isimli kıtalararası balistik Rus füzesinin bu yılın sonuna kadar kullanılmaya başlayacağını açıklamıştı. Rusya, 18 bin kilometre uzaklıkta bir hedefi vurabilme özelliğine sahip bu füzeyle Avrupa’nın büyük bölümünü dakikalar içinde vurabileceğini duyurmuştu.

The Guardian: Putin hiç bu kadar güçlü olmamıştı

Bomba iddia: Putin Rusya'dan kaçacak

Kuleba: Putin hep zarar verme peşinde. Tek çare sert tepki

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ YILDIRIM01 Ağustos 2022 11:04

    Avrupada ilk vuracakları iki ülke var birisi ingiltere birisi de fransa bence ondan sonra ise yunanistan tüp toprakları.

  • hım01 Ağustos 2022 11:10

    Fransa ingilteree nükleyer güç onların elleri armmut mu toplayacak

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ31 Temmuz 2022 17:48

    Valla bize dokunmayan yılan bin yaşasın.bizler savaşlardan asırlardır yokulduk artık kafirler kafirlerle savaşsınlar bizlerde seyir edelim.